Την ανάγκη να τηρήσουν οι εταίροι το τμήμα της συμφωνίας που τους αναλογεί και να προχωρήσει άμεσα η ελάφρυνση του χρέους υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

«Χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό. Τώρα είναι η ώρα -όπως εμείς έχουμε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μας- και οι εταίροι μας να υλοποιήσουν το δικό τους κομμάτι της Συμφωνίας», τόνισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε σχετικά με τις εκλογές στη Γερμανία ότι «δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Καμία εκλογική διαδικασία, είτε σε τοπικό, είτε σε εθνικό επίπεδο, δεν πρέπει να καθυστερεί λύσεις τις οποίες έχουμε ήδη συμφωνήσει».

Κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσει ότι δεν τόλμησαν δομικές μεταρρυθμίσεις όπως του συνταξιοδοτικού και του φορολογικού συστήματος, καθώς και της δημόσιας διοίκησης. «Γιατί δεν το έκαναν;

Γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποτελούσαν μέρος του παλαιού συστήματος, που ήταν απόλυτα συνδεδεμένο με εγκαταστημένα συμφέροντα, τα οποία δεν επέτρεπαν στη χώρα να αναπτυχθεί», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook