Διαβάζω τις εξαγγελίες των έργων των 70 εκατ. ευρώ στην Κρήτη από τον Γ.Γ. Υποδομών. Και τις διαβάζω όχι για πρώτη, ούτε για δεύτερη αλλά για τρίτη φορά! 

Τρεις φορές μέσα σε τρεις μέρες κάλεσαν τα μέσα ενημέρωσης για να τους πουν για τα έργα. Και μπράβο τους που τα εξήγγειλαν και μπράβο που εξασφάλισαν χρηματοδότηση όπως λένε. Γι’ αυτό και τα μέσα ενημέρωσης πρόβαλαν και με το παραπάνω τις εξαγγελίες. (Φυσικά από εξαγγελίες έχουμε “βάψει” ως λαός αλλά επειδή έχουμε καλές προθέσεις θα πούμε το αρχικό μπράβο και βλέπουμε στη συνέχεια τι θα υλοποιηθεί από όλα αυτά)

Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί χρειάστηκε να μας τα πουν και να τα διαβάσουμε τρεις φορές; Η τρίτη μάλιστα ήταν υπό την μορφή συνέντευξης τύπου. Άντε και η πρώτη ήταν στην Περιφέρεια, η δεύτερη πιο εξειδικευμένα ακόμα στην αντιπεριφέρεια Χανίων. Η τρίτη τι χρειαζόταν;

Ή που πάσχουν από άνοια ή που θα μας καλέσουν να εξεταστούμε για να δουν αν τα μάθαμε καλά ή που πρέπει να βρουμε τι το παραπάνω είχε η τρίτη φορά και έπρεπε να δοθεί συνέντευξη τύπου για να μας πουν τα ίδια. Το διαφορετικό λοιπόν ήταν η παρουσία 3 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Δεν λέω, μαύρα μάτια κάνουμε να τους δούμε, ήταν ευκαιρία! Όμως, γιατί τέτοιο ζόρι να καρπωθούν την προβολή από τα έργα που εξαγγέλθηκαν; Οι Ηρακλειώτες συνάδελφοί τους για παράδειγμα δεν έχουν τέτοια ανασφάλεια, δεν κανόνισαν δηλαδή και αυτοί συνέντευξη τύπου για να φωτογραφηθούν και να πουν τα χιλιοειπωμένα χωρίς να προσθέσουν κάτι (λέτε να τους έβαλαν τώρα οι Χανιώτες ιδέες και να τα ξανακούσουμε τα έργα για 4 φορα;)

Για να εξηγούμαστε… Δεν είναι άξιο κριτικής το γεγονός ότι δόθηκε συνέντευξη τύπου για έργα και ήταν παρόντες και μίλησαν οι βουλευτές των Χανίων. Άξιο κριτικής είναι το γεγονός ότι δόθηκε συνέντευξη τύπου για να παρουσιαστούν κατ’ επανάληψη για 3η φορά μέσα σε 3 ημέρες τα ίδια έργα, μόνο και μόνο για να παρίστανται οι βουλευτές.

Είναι λογικό, το μυαλό αυτόματα να προσπαθήσει να εξηγήσει το γεγονός αυτό ως τρόπο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι βουλευτές πλάι πλάι σε εξαγγελίες έργων, μπας και βγει η προκοπή και καρπωθούν την αίγλη, τώρα που έρχεται ανασχηματισμός.

Βγάζει μάτι!

Εκτός κι αν άλλος είχε τη φαεινή ιδέα οπότε “έκαψε” τους βουλευτές με αυτή την πρωτοβουλία.

Εγώ πάντως, μπορώ να σας τα πω απέξω πια τα έργα.

“Δαίμων του πληκτρολογίου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook