Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό δωρεάν σεμινάριο επαγγελματικής συμβουλευτικής και ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά, από 17-19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (ΕΕΤΔ) και στο οποίο συμμετείχαν 14 άτομα συνολικά.

Το σεμινάριο – το οποίο απευθυνόταν κύρια σε ανέργους όλων των ηλικιών αλλά και σε νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας– περιλάμβανε 10 ώρες θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στις κάτωθι θεματικές ενότητες:

(1) υποστήριξη και κατάρτιση στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας
•    Ατομική ανάλυση SWOT.
•    Πώς συντάσσουμε ένα σωστό βιογραφικό.
•    Πώς διαχειριζόμαστε μια συνέντευξη.
(2) υποστήριξη και κατάρτιση στη διαδικασία ένταξης σε μία νέα θέση εργασίας
•    Μέθοδοι αυτό-εκπαίδευσης.
•    Μέθοδοι αυτό-αξιολόγησης.

Γαβριήλ Κουρής: «Κλειδί η ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων για τη είσοδο στην αγορά εργασίας»

Με αφορμή την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/10/2016, μετά τη λήξη αυτού, στο Δημαρχείο του Πλατανιά, η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και συντονιστή των δράσεων της ΕΕΤΔ, κ. Γαβριήλ Κουρή, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την ενεργή παρουσία και συμμετοχή τους και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην επίτευξη των προσωπικών και επαγγελματικών τους στόχων, σημειώνοντας ότι «η ενδυνάμωση των επαγγελματικών προσόντων ενός ατόμου και η απόκτηση πρόσθετων δεξιοτήτων αποτελεί μια συνεχή και όχι στιγμιαία διαδικασία, που προϋποθέτει ετοιμότητα για εξέλιξη, μάθηση και αλλαγή». 

Παράλληλα, ο κ. Κουρής ευχαρίστησε θερμά και την εκπαιδεύτρια κα. Κωνσταντίνα Λόλα, Σύμβουλο Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, για την επιτυχημένη  και άρτια υλοποίηση του εν λόγω σεμιναρίου ενώ όπως σημείωσε στις προθέσεις του Δήμου είναι τα εν λόγω σεμινάρια «να επαναληφθούν και να αποκτήσουν ένα σταθερό πλαίσιο, εντασσόμενα στις πολιτικές του Δήμου Πλατανιά για ενίσχυση των δεξιοτήτων των ανέργων συμπολιτών μας, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασης τους στην αγορά εργασίας».
  
Το προφίλ των συμμετεχόντων


    
Τέλος και σε ότι αφορά το προφίλ των συμμετεχόντων, με βάση ειδικό ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε από το Δήμο και συμπληρώθηκε από τους ίδιους, διαπιστώνονται ότι η πλειονότητα των συμμετεχόντων στο σεμινάριο: 

    είναι γυναίκες (σε ποσοστό 86%), 
    ανήκει στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 25-35 ετών (σε ποσοστό 54%), 
    είναι απόφοιτοι Λυκείου (σε ποσοστό 38,5%), 
    ανήκει στην κατηγορία των μακροχρόνια ανέργων [12+ μήνες] (σε ποσοστό 54%) και δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας (σε ποσοστό 92 %)
    γνωρίζει καλά τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα [αγγλικά] (σε ποσοστό 92 %). 
    γνωρίζει πολύ καλά να κάνει χρήση Η/Υ (σε ποσοστό 38,5 %). 
    δεν είχε παρακολουθήσει κατά το παρελθόν παρόμοιο σεμινάριο επαγγελματικής συμβουλευτικής (σε ποσοστό 69%).
    σε ότι αφορά την πηγή πληροφόρησης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το σεμινάριο κυρίως μέσω του διαδικτύου (σε ποσοστό 31%), των εφημερίδων (23%) αλλά και από άλλες πηγές (38,5%).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook