Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA) Χανίων σε φιλικό ποδοαφαιρικό αγώνα με την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Αμμοχώστου

Η IPA Χανίων σε ανακοίνωσή της περιγράφει τις εμπειρίες και αντυπώσεις που αποκόμισαν απο την επίσκεψη στην Κύπρο

“Πέρασαν 30 χρόνια, από την ίδρυση της Τοπικής Διοίκησης Χανίων (Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ)  της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Αυτό το έτος (2016) όλες μας οι εκδηλώσεις θα έχουν σημείο αναφοράς την επέτειο αυτή. 

Τρεις δεκαετίες  Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ  με  τεράστια προσφορά  στο  Ελληνικό Εθνικό Τμήμα που απορρέει από τις σημαντικές κοινωνικές & πολιτιστικές δραστηριότητες της ,αλλά και την σημαντική θέση που κατέχει σύμφωνα με τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει από αυτό.

Η Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ν. Χανίων στα πλαίσια της επετείου των 30 ετών από την ίδρυση της, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την 4ήμερη (03-06/-10-2016) επίσημη επίσκεψη της 17μελούς αποστολής της στην πόλη της Αμμοχώστου Κύπρου  για την διεξαγωγή του επαναληπτικού διεθνή φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων ποδοσφαίρου  Ι.Ρ.Α.  Χανίων και Ι.Ρ.Α.  Αμμοχώστου, με επικεφαλή  τον υπογράφοντα Πρόεδρο και μέλη τον Αναπληρωτή Ταμία Πέτρο Τσίρο και τον πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής Μουστάκα Κλεάνθη. 

Αισθανθήκαμε τι σημαίνει ΄Servo Per Amikeco΄ αλλά και συναδελφική εκτίμηση και αγάπη , όταν κατά την άφιξή μας στην Κύπρο και στον Κρατικό Αερολιμένα Πάφου την Δευτέρα  03-10-2016  και ώρα 11.15 αντικρίσαμε  να μας περιμένουν με χαμόγελα φιλίας  οι συνάδελφοι Ευάγγελος και Ανδρέας του Τοπικού Συνδέσμου της Ι.Ρ.Α. Αμμοχώστου.

Μετά από μια ιστορική φωτογράφιση εντός και εκτός Αερολιμένα της Πάφου, επιβιβαστήκαμε  στα  αυτοκίνητα που διέθεσε για την αποστολή μας, η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου. Κατά την πανέμορφη διαδρομή έως την Αμμόχωστο,  είχαμε την ευκαιρία να μας ξεναγήσου  σε  ιστορικά μέρη όπως: στην ¨Πέτρα του Ρωμιού ή ακτή της Αφροδίτης¨  ,το Πάρκο Γλυπτικής Αγίας Νάπας και την πόλη Τουριστικό θέρετρο της Αγίας Νάπας. 

Φθάσaμε στο τελικό μας προορισμό και  το ξενοδοχείο «Καπετάνιος» στον Πρωταρά Παραλιμνίου Κύπρου έχοντας ήδη ενθουσιαστεί με  το μέγεθος και την απλότητα της υποδοχής και φιλοξενίας των συναδέλφων φίλων Κυπρίων. 

Το πρωί της Τρίτης 04-10-2016 απολαύσαμε την πανέμορφη οργανωμένη παραλία του Πρωταρά με τα καταγάλανα νερά και περιπλανηθήκαμε στα πολλά και ωραία τουριστικά καταστήματα της περιοχής . 

Το  απόγευμα της ίδιας ημέρας με μίνι BUS της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου η αποστολή μας με τους συνοδούς και την ομάδα ποδοσφαίρου μεταφέρθηκε από το ξενοδοχείο, στο Εθνικό Στάδιο Παραλιμνίου, όπου πραγματοποιήθηκε την 16.30 ώρα ο επαναληπτικός διεθνής  φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων ποδοσφαίρου Ι.Ρ.Α. Χανίων και Ι.Ρ.Α. Αμμοχώστου. 

Μετά από το σχετικό ζέσταμα των ποδοσφαιριστών τις καθιερωμένες φωτογραφίες και τις ανταλλαγές αναμνηστικών και λαβάρων , ξεκίνησε ο αγώνας ο οποίος ήταν συνολικής διάρκειας 70 λεπτών.

Στο πρώτο μέρος η γηπεδούχος ομάδα της Ι.Ρ.Α. Αμμοχώστου Κύπρου  προηγήθηκε 2-0 ενώ στην  επανάληψη η φιλοξενούμενη  ομάδα της Ι.Ρ.Α. Χανίων καταρχήν μείωσε σε 2-1 και στο 65 λεπτό κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2. Η αποχώρηση όμως δύο από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας μας λόγω τραυματισμού , επηρέασε αρνητικά τους αθλητές  μας  και έτσι στα εναπομείναντα 5 λεπτά δεχθήκαμε άλλα δύο τέρματα,  με τον αγώνα να λήγει 4-2 υπέρ της γηπεδούχου. 

Οι αθλητές  των ομάδων Αμμοχώστου-Χανίων,. με την άριστη μεταξύ τους, αθλητική συμπεριφορά κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και την αδελφικότητα μετά την λήξη του, έδωσαν το στίγμα του «Servo per Amikeco» και το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει και προάγει την  ομαδική προσπάθεια και τον ευγενή ανταγωνισμό. 

Το βράδυ της ίδια ημέρας  στην παραδοσιακή ταβέρνα «ΠΑΝΕΡΙ» Σωτήρας Αμμοχώστου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής  Διοίκησης Αμμοχώστου με τον Πρόεδρο Γεώργιο Δημητρίου και τους  Ντίνο Πέτρου Αντιπρόεδρο και Μιχαήλ Οικονόμου Ταμία παρέθεσε στην αποστολή μας, ένα αξέχαστο οικογενειακό αδελφικό δείπνο , όπου απολαύσαμε παραδοσιακά Κυπριακά πιάτα και κρασί, με Κυπριακούς χορούς και τραγούδια ,τραγουδήσαμε, χορέψαμε και ενωθήκαμε σε μια γλυκιά παρέα, διασκεδάζοντας έως τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Το πρωί της Τετάρτης 5-10-2016  με το μίνι BUS της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου η αποστολή μας με συνοδό τον Πρόεδρο του Τοπικού Συνδέσμου της Ι.Ρ.Α. Αμμοχώστου Γεώργιο Δημητρίου επισκεφθήκαμε στη Δερύνεια το Πολιτιστικό Κέντρο της Κατεχόμενης Αμμοχώστου το οποίο ιδρύθηκε το 1996 και ανεγέρθηκε στα κράσπεδα της Αμμοχώστου, δίπλα από το οδόφραγμα που από το 1974 μοιράζει τεχνητά το νησί  της Κύπρου στα δυο. 

Ξεναγηθήκαμε από την αξιότιμη διευθύντρια του κέντρου κ. Ελλάδα Χαραλάμπους την οποία ευχαριστούμε από καρδιάς για την παράδοση 2DVD  (Αμμόχωστος –Μια ευρωπαϊκή πόλη φάντασμα, όμηρος   των τουρκικών στρατευμάτων κατοχή & Η Καταστροφή της πολιτιστικής Κληρονομιάς), αλλά και την  λεπτομερή ενημέρωση όλων των γεγονότων από την εποχή της εισβολής έως και σήμερα.

Κατά την διάρκεια της ανωτέρω ενημέρωσής μας ιδιαίτερα τιμητική αλλά και συγκινητική ήταν  η στιγμή της συνάντησης του υπογράφοντα προέδρου με την Αντιπρόεδρο της ΙΡΑ Αμμοχώστου κ. Άντρη Ισαάκ , αδελφή του δολοφονηθέντος από τους «γκρίζους λύκους» Τούρκους εθνικιστές ήρωα Ισαάκ Ισαάκ.   
       
Το βράδυ της ίδια ημέρας  στην παραδοσιακή ταβέρνα «Καούλα» στον Πρωταρά, ο αξιότιμος Δήμαρχος Σωτήρας Αμμοχώστου κ. Γεώργιος Τάκκας παρέθεσε στην αποστολή μας, ένα αξέχαστο αδελφικό  δείπνο το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους εκτός του Δημάρχου , ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου Παπακωνσταντίνου Αντώνιος ,από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΡΑ  Αμμοχώστου ο Πρόεδρος Γεώργιος Δημητρίου, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Χριστούλα Φέσα και ο Ταμίας Μιχαήλ Οικονόμου. ενώ από τον Δήμο Παραλιμνίου ο αντιδήμαρχος  κ. Βλίττης.
Ήταν ιδιαίτερα μεγάλη τιμή και χαρά η απονομή τιμητικής πλακέτας με απεικόνιση της κατεχόμενης Αμμοχώστου στον υπογράφοντα πρόεδρο της ΙΡΑ Χανίων από τον αξιότιμο Αστυνομικό Διευθυντή  Αμμοχώστου Παπακωνσταντίνου Αντώνιο, αλλά και αναμνηστική πλακέτα από τον αγαπητό φίλο αξιότιμο πρόεδρο της ΙΡΑ Αμμοχώστου Δημητρίου Γεώργιο.

Κατά την διάρκεια του δείπνου μέσα σε εγκάρδιο και αδελφικό κλίμα ο υπογράφων πρόεδρος της ΙΡΑ Χανίων με την σειρά του απένειμε αναμνηστικά στους ανωτέρω επισήμους, ευχαριστώντας τους από καρδιάς εκ μέρους της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Χανίων αλλά και όλων των μελών της αποστολής, για την αξεπέραστη ,υπέροχη αδελφική τους φιλοξενία και αγάπη.  

Στην συνέχεια  συζήτησαν απόψεις και ιδέες για τα πλαίσια λειτουργίας των Τοπικών Διοικήσεων Ι.Ρ.Α. Χανίων και Ι.Ρ.Α. Αμμοχώστου Κύπρου, και στοχευόμενες  μελλοντικές τους συνεργασίες, με πιο σημαντικές τις εξής: Α) Την περαιτέρω σύσφιξη και αξιοποίηση των σχέσεων Ι.Ρ.Α. ΧΑΝΙΩΝ και Ι.Ρ.Α. Αμμοχώστου  μέσω της ανταλλαγής επισκέψεων,  αποστολών μελών  των Τοπικών μας Διοικήσεων Β) Την διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων & της προώθησης αμφίδρομων συνεργασιών σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της  Ι.Ρ.Α. Χανίων εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του για τις κοινές δράσεις, που  έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Τοπικών Διοικήσεων της Ι.Ρ.Α., για αυτές που συζητήθηκαν και πρόκειται να γίνουν,  οι οποίες όπως τόνισε θα συμβάλλουν στη διατήρηση των πολιτισμικών και ιστορικών δεσμών Κύπρου και Κρήτης, ενώ παράλληλα βοηθούν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων προς όφελος της Ι.Ρ.Α. στους τομείς του πολιτισμού,  και του αθλητισμού.. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook