Δύο κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν σήμερα στα Χανιά με 2.800 επιβάτες περίπου, το πολυτελές Mein Schiff 3 της εταιρείας TUI Cruises στο Λιμάνι της Σούδας και το υπερπολυτελές Silver Cloud της πολυβραβευμένης εταιρείας Silversea Cruises στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, το οποίο μάλιστα επισκέφθηκε για πρώτη φορά τα Χανιά.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο συνεργατης του δημάρχου Χανίων και πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Κώστας Μπροκαλάκης:

1) Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 3 με χωρητικότητα 2.506 επιβάτες και 1.000 άτομα πλήρωμα, κατέφθασε στη Σούδα στις 8:00 προερχόμενο από την Σαντορίνη και θα αναχωρήσει στις 12:00 τα μεσάνυχτα με προορισμό τον Πειραιά. Το πλοίο κατέπλευσε στο Λιμάνι της Σούδας για τρίτη φορά φέτος, ενώ θα προσεγγίσει ακόμα μία φορά στις 1 Νοεμβρίου.

2) Το κρουαζιερόπλοιο Silver Cloud κατέφθασε στo Ενετικό Λιμάνι των Χανίων στις 7:00 προερχόμενο από την Ρόδο και θα αναχωρήσει στις 19:00 με προορισμό το Ναύπλιο. Έχει χωρητικότητα 296 επιβάτες και 222 άτομα πλήρωμα, αναλογία αριθμού πληρώματος ως προς τους επιβάτες από τις κορυφαίες στη βιομηχανία της κρουαζιέρας, που υποδηλώνει την υπέρτατη πολυτέλεια που προσφέρει στους επιβάτες του.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έχει ανακαινισθεί το 2015, διαθέτει αποκλειστικά εξωτερικές σουίτες με εμβαδόν από 22 τ.μ. μέχρι 122 τ.μ., στην πλειονότητα τους με μπαλκόνι και ο εξοπλισμός του θεωρείται απαράμιλλος και στοχεύει στην απόλυτη απόλαυση και άνεση των επιβατών.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία και τα κρουαζιερόπλοια του στόλου της, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας που ανήκουν και βραβεύονται συνεχώς για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας Silversea Cruises είχαν γίνει επαφές του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κατά την διάρκεια των διεθνών εκθέσεων κρουαζιέρας στη Βαρκελώνη το 2014 και στο Αμβούργο το 2015 με σκοπό την προβολή των πλεονεκτημάτων του προορισμού των Χανίων και την περαιτέρω ανάπτυξη των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να επισκεφθεί τα Χανιά τέσσερις φορές για το 2016.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook