Ένα μέτρο που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, εφαρμόζεται φέτος για πρώτη φορά στα Χανιά. 

Ο λόγος για εκ περιτροπής παρέλαση ολόκληρων τμημάτων σχολείων στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη που έγινε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και καθώς υπάρχει οδηγία προς την ΕΛΑΣ η παρέλαση στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου να διαρκέσει μια ώρα, διαπιστώθηκε πως εάν παρέλαυναν όλα τα τμήματα των σχολείων, τότε ο χρόνος θα ξεπερνιόταν κατά πολύ.

Έτσι αποφασίστηκε να παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των μονών σχολείων και ολόκληρο το τμήμα παρέλασης των ζυγών σχολείων, ενώ την 25η Μαρτίου το αντίστροφο. 

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, “υπάρχει πάγια εντολή του Υπ.Εσωτερικών η διάρκεια της παρέλασης να είναι έως μια ώρα.”

Καθώς όμως τα σχολεία που λαμβάνουν μέρος στην παρέλαση  έχουν αυξηθεί λόγω και των περιαστικών πρώην δήμων, ο χρόνος αυτός ξεπερνιόταν κατά πολύ.

Να σημειωθεί πως – σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει το Flashnews.gr ΄το ίδιο μέτρο εφαρμοζόταν και στο παρελθόν σε άλλες πόλεις, όπως στην πόλη του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook