Χρησιμοποιήστε τζίντζερ εκτός κουζίνας και αναζωογονήστε την επιδερμίδα σας. Δεν δίνει απλά γεύση στο φαγητό σας αλλά όπως αποδεικνύεται μπορεί να λειτουργήσει τέλεια και για την ομορφιά σας.

Πρώτα απ ‘όλα ας ξεκαθαρίσουμε πως μιλάμε για φρέσκο τζίντζερ και καλό είναι να το χρησιμοποιήσετε όσο πιο σύντομα μπορείτε και να μην μείνει πολύ καιρό.

Αναζωογονητικό scrub σώματος με τζίντζερ και λεμόνι

Μια από τις πιο αναζωογονητικές ιδιότητες του τζίντζερ είναι χωρίς αμφιβολία το αίσθημα φρεσκάδας και αναζωογόνησης. Αν το αναμείξουμε με λίγη ζάχαρη τότε έχουμε έτοιμο ένα σούπερ scrub που θα σας τονώσει.

Αναμειγνύουμε λοιπόν μισό φλιτζάνι ζάχαρη, 1/4 ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ και λίγο λεμόνι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Χρησιμοποιήστε το στο μπάνιο και ξεβγάλετε καλά. Η επιδερμίδα σας θα είναι βελούδινη αμέσως μετά.

Λάδι μασάζ με τζίντζερ

Φυσικά το μασάζ σώματος είναι ότι καλύτερο μπορείτε να προσφέρεται στον καλό σας και εκείνος με την σειρά του μπορεί να προσφέρει σε εσάς οπότε δεν έχετε παρά να παρασκευάσετε ένα σούπερ λαδάκι για μασάζ.

Θα χρειαστείτε ένα καθαρό κομμάτι ρίζας τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες, 10-12 μικρά αποξηραμένα μπουμπούκια τριαντάφυλλου και λίγο αμυγδαλέλαιο.

Σε ένα μικρό γυάλινο δοχείο, αναμείξτε όλα τα συστατικά και ανακινήστε καλά. Αφήστε το να «κάτσει» για 5-7 ημέρες, ανακινώντας καθημερινά και χρησιμοποιήστε το ως λάδι για μασάζ.

Άλατα μπάνιου με τζίντζερ και κανέλα

Καθώς το τζίντζερ και η κανέλα ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος βοηθάνε να αποφορτιστείτε από την κούραση μετά από μια γεμάτη μέρα. Αν γεμίσετε το μπάνιο με τα συγκεκριμένα άλατα θα νιώσετε ξεκούραστες και αναζωογονημένες.

Θα χρειαστείτε 1/4 γ. χοντροκομμένο αλάτι της θάλασσας,  3 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού (προαιρετικά, για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση).

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό δοχείο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα στο ζεστό μπάνιο σας και θα δείτε αμέσως τη διαφορά!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook