Στον δομικό ανασχηματισμό που προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στρέφεται το ενδιαφέρον από την ερχόμενη εβδομάδα και ήδη έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται πληροφορίες για το ποιοι υπουργοί θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ποιοι θα αλλάξουν χαρτοφυλάκιο και ποιοι θα βρεθούν εκτός κυβερνητικού σχήματος. 

Σύμφωνα με τα Νέα Σαββατοκύριακο, ανεξαρτήτως του περιεχομένου της απόφασης του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου, αμετακίνητος στη θέση του θα παραμείνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Δεδομένη θεωρείται και η παραμονή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών, όπως επίσης και του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη.

Όσον αφορά στον Γιώργο Κατρούγκαλο, πληροφορίες θέλουν να παραμένει στο τιμόνι του υπουργείου Εργασίας, για να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. 

Αλλαγές αναμένονται, επίσης, στα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, με την μετακίνηση των Παναγιώτη Κουρουμπλή και Νίκου Παρασκευόπουλου, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα Νέα, κάποιοι θεωρούν πιθανό να ορκιστεί στη θέση του δεύτερου ο Φώτης Κουβέλης. Για το υπουργείο Εσωτερικών ακούγονται τα ονόματα του Παύλου Πολάκη και της Όλγας Γεροβασίλη.

Το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη ακούγεται και για τη θέση του Π.Πολάκη, εφόσον αυτή ορφανέψει, εξίσου πιθανό όμως θεωρείται το σενάριο της παραμονής της στη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου με επιπλέον αρμοδιότητες. 

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται και η μετακίνηση του Πάνου Σκουρλέτη από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το υπουργείο να «σπάσει» λόγω των εφαπτόμενων αρμοδιοτήτων που έχει με το Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπερυπουργείο θεωρείται και το Μεταφορών και Υποδομών, το οποίο επίσης αναμένεται να χωριστεί, με τον Χρήστο Σπίρτζη να διατηρεί ένα από τα δύο χαρτοφυλάκια. 

Όσον αφορά στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, και για αυτό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να χωριστεί προκειμένου να δημιουργηθεί αυτοτελές χαρτοφυλάκιο για τις επενδύσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο Γ.Σταθάκης δεν θα μείνει εκτός κυβέρνησης. 

Τέλος, στο υπουργείο Εξωτερικών, δεν θεωρείται βέβαιη η παραμονή του Νίκου Κοτζιά, ενώ μπορεί να καταργηθεί το χαρτοφυλάκιο που κατέχει ο Νίκος Ξυδάκης και επίσης να μπει στην κυβέρνηση ο νυν γενικός γραμματέας Γιώργος Τσίπρας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook