«Μια καινούργια ράμπα ΑμεΑ ή βελτίωση των ήδη υφιστάμενων είναι σαφώς σημαντικότερη για αυτούς τους ανθρώπους από οποιαδήποτε τιμητική εκδήλωση».  

Με αυτή την δήλωση, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασιλής Λαμπρινός,  ο οποίος υποδέχτηκε το πρωί του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας που διακρίθηκαν  στους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε την σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στην βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας με κινητικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη των Παραολυμπιονικών μας στο Ηράκλειο και για την δυνατότητα που δόθηκε στον Δήμο να τους τιμήσει, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η αληθινή τιμή για εκείνους είναι άλλη: «Καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο  τους αθλητές και τις αθλήτριες που δόξασαν τα ελληνικά χρώματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Είναι καθήκον μας να τιμούμε, όταν μας δίνεται η ευκαιρία, εκείνους που με την προσπάθεια τους μας γέμισαν χαρά και υπερηφάνεια. Επί της ουσίας όμως, η πραγματική τιμή για τους συγκεκριμένους ανθρώπους είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους. Θεωρώ σημαντικότερη μια καινούργια ράμπα ΑμεΑ ή την βελτίωση των ήδη υφιστάμενων από οποιαδήποτε τιμητική εκδήλωση. Το τελευταίο διάστημα, στον Δήμο Ηρακλείου, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε ράμπες ΑμεΑ σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους,  με ανακατασκευή των κεκλιμένων επιπέδων, τοποθέτηση εμποδίων με στόχο την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης, διαγραμμίσεις διαβάσεων, οριοθέτηση επιτρεπόμενων χώρων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου κλπ. Μέχρι την Άνοιξη, ευελπιστούμε ότι στην δημοτική ακτή θα έχει γίνει η ειδική εγκατάσταση που θα επιτρέπει στα ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση και στην θάλασσα. 

Γνωρίζουμε βεβαίως ότι θα χρειαστεί ακόμα πολλή δουλειά για να μετατραπεί το Ηράκλειο σε μια πόλη φιλική προς τα ΑμεΑ, ωστόσο εμείς,  ως δημοτική αρχή, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια μέχρι να τα καταφέρουμε»!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής  κ. Γιώργος Φουντουλάκης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή, συνεχάρη  τον Δήμο για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει  προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κίνησης των ΑμεΑ εντός του Ηρακλείου και υποσχέθηκε ακόμη περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον από την Παραολυμπιακή ομάδα, την πιο δυνατή ομάδα στη χώρα όπως είπε χαρακτηριστικά! 

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς  επεσήμανε με τη σειρά του ότι είναι τιμή για τον Δήμο Ηρακλείου  να υποδέχεται τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις είναι πάντα στην διάθεση των αθλητών και των αθλητριών της πόλης για την προπόνηση τους. 

Ο Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης Γιώργος Καπελλάκης μετέφερε στον Δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στο Ηράκλειο και του ζήτησε να μεριμνήσει για την επίλυση όσων εξ΄ αυτών άπτονται της αρμοδιότητας του. 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο τέλος της εκδήλωσης, προσέφερε αναμνηστικά μετάλλια στους Έλληνες Παραολυμπιονίκες. 

Στην Λότζια βρέθηκαν ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης,  Χρυσός Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, ο Παύλος Μάμαλος, Χρυσός Παραολυμπιονίκης της άρσης βαρών, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας, και Ασημένιος στην κορίνα, ο Σε Τζον Φερνάντες, Χρυσός Παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας, ο Μανώλης Στεφανουδάκης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης στον ακοντισμό, η Άννα Ντέντα, Χάλκινη Παραολυμπιονίκης του boccia στα ζευγάρια, 

 F54, οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη, Έκτες Παραολυμπιονίκες στην ποδηλασία δρόμου αντοχής, ο Γιώργος Καπελλάκης,  Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης,  ο Κωνσταντίνος Τρουλινός που συμμετείχε στην ποδηλασία,  ο Γιώργος Βαρβεράκης, ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας και προπονητής του Μανώλη Στεφανουδάκη και ο Γιώργος Φουντουλάκης,  πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Από πλευράς Δήμου Ηρακλείου, εκτός του Δημάρχου, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Πασπάτης, ο  Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας  Βαρδαβάς, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νεκτάριος Ανδρεαδάκης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Τσαπάκης. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook