Σαρωτικό είναι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από το πρωί του Σαββάτου. Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί προβλήματα σε Άρτα, Μεσσολόγγι, Ναύπακτο και Πάτρα. Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων έχουν σημειωθεί και πολλές κοπές δέντρων.

Στην Αττική, μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πέντε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και πέντε για κοπές δέντρων. 

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη δυτική Ελλάδα από την Πρέβεζα έως την Πάτρα. Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει στην πόλη του Μεσολογγίου, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων. 

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων.

Προβλήματα καταγράφονται και στην Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Διεκόπη η κυκλοφορία στον δρόμο Τρίκορφου – Γαβρολίμνης, όπου έχει μετατραπεί σε ποτάμι.

Επίσης, η καταιγίδα που έπληξε την Πάτρα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Μάλιστα κατά την διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Πάτρας.

 
 

Σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες, πλημμύρισαν και στην πεδιάδα της Άρτας από τη δυνατή νεροποντή τα ξημερώματα. Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό.

 

Οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook