Μέχρι σήμερα, έχει διερευνηθεί λιγότερο από το 5% του ωκεανού και θεωρώντας ότι καλύπτει περισσότερο από το 70% του πλανήτη μας μπορούμε να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε.

Αυτό που ξέρουμε μέχρι σήμερα είναι, όπως αναφέρει η Daily Mail, ότι η θάλασσα είναι το σπίτι για κάθε είδους τρομακτικό πλάσμα, έχει τη δύναμη να αποδεκατίσει ολόκληρες πόλεις με τη δύναμη της και είναι τόσο βαθειά και σκοτεινή που δύσκολα μπορεί κάποιος να την εξερευνήσει πλήρως.

Αυτή η άγνωστη πλευρά της μάλιστα είναι τόσο τρομακτική για κάποιους ώστε πάσχουν από θαλασσοφοβία, μια κατάσταση που ταξινομείται ως ένας έντονος και επίμονος φόβος του ωκεανού.

Η Daily Mail πάντως αποφάσισε να συγκεντρώσει μερικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν γιατί το μπλε του ωκεανού μπορεί να γίνει για μερικούς εφιάλτης και να αποτελέσει έναν εντελώς ξένο, τρομακτικό κόσμο.

Θαλάσσια πλάσματα που συναντάμε ίσως και για πρώτη φορά προκαλούν δέος αλλά και φόβο. Ένα από αυτά είναι ένα γιγάντιο χταπόδι, το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ με βάρος 70 κιλά. Έχει τόσο μεγάλα πλοκάμια ώστε μπορούν να τυλιχτούν γύρω από το ανθρώπινο σώμα πολλές φορές.

Οι μέδουσες είναι επίσης τρομακτικές αλλά οι γιγάντιες μέδουσες ακόμη περισσότερο κάνοντας τον άνθρωπο να φαίνεται σαν μινιατούρα δίπλα τους. Στις φωτογραφίες απαθανατίζονται επίσης καρχαρίες, τρομακτικά ψάρια και θαλάσσιες αράχνες.

Οι δύτες που βουτάνε βαθιά μπορεί να έρθουν επίσης σε επαφή με μεγάλα χέλια ή με θαλάσσια φίδια που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε συχνά.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook