Ένας Πακιστανός υπαίθριος πωλητής τσαγιού με εντυπωσιακά μάτια είδε τη ζωή του να αλλάζει σε μια βραδιά, όταν έκανε μια φωτογραφία του εν ώρα εργασίας τον γύρο του Διαδικτύου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είχε καταλάβει την αίσθηση που είχε προκαλέσει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μέχρι που είδε δεκάδες αγόρια και κορίτσια να συρρέουν στον πάγκο όπου πουλά τσάι για να τραβήξουν μια selfie μαζί του.

Ο Άρσαντ Χαν, ένας 18χρονος με έντονα πράσινα μάτια, αρχικά είχε τρομάξει τόσο από την ξαφνική δημοσιότητα που παραιτήθηκε από τη δουλειά του και κρύφτηκε, φοβούμενος ότι είχε κάνει κάτι κακό. Όμως φίλοι και συγγενείς του τον καθησύχασαν όταν του εξήγησαν ότι η φωτογραφία του ήταν αυτή που τον είχε κάνει τόσο δημοφιλή, ώστε να του γίνουν προτάσεις να δουλέψει ως μοντέλο.

Μια φωτογράφος, η Τζαβέρια Άλι, τράβηξε τον Άρσαντ φωτογραφία την ώρα που έφτιαχνε τσάι για έναν πελάτη του και την ανέβασε στο Instagram με τη λεζάντα «καυτό τσάι».

Μέσα σε μια νύχτα ο Άρσαντ προκάλεσε αίσθηση στο Διαδίκτυο, με χιλιάδες ανθρώπους να μοιράζονται τη φωτογραφία του με το hashtag #ChaiWala, δηλαδή πωλητής τσαγιού.

Η φωτογραφία αυτή άλλαξε πραγματικά τη ζωή του Άρσαντ, ο οποίος έχει 16 αδέρφια και κατάγεται από την πόλη Μάρνταν στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Επί μήνες εργαζόταν πουλώντας τσάι στον δρόμο και πληρωνόταν 5 δολάρια την ημέρα.

Τώρα, η εταιρεία ρουχισμού Fitin.pk, που έχει την έδρα της στο Ισλαμαμπάντ, επικοινώνησε μαζί του για την πρώτη του επαγγελματική φωτογράφιση ως μοντέλο και πλέον βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του ιστότοπου της εταιρείας.

«Χρειάζομαι χρήματα για να βοηθήσω την οικογένειά μου. Θέλω επίσης να δώσω χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλο το Πακιστάν», λέει ο ίδιος, ενώ ονειρεύεται μια καριέρα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Ο 18χρονος δεν ξέρει να διαβάζει και να γράφει, δεν έχει κινητό τηλέφωνο, όμως έχει ένα όνειρο: Θέλει να βοηθήσει τα παιδιά να μορφωθούν. «Δεν είμαι μορφωμένος και δεν μπορώ να πω ότι θα γίνω γιατρός ή δικαστής. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι θα βοηθήσω τα παιδιά που στερούνται εκπαίδευσης. Αν κερδίσω αρκετά χρήματα, θα χτίσω σχολεία για τα παιδιά», είπε ο Άρσαντ στο AP.

enikos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook