Αντικείμενο χλευασμού έγινε ο πρόεδρος του Περού, ο οποίος αποφάσισε να «γκρινιάξει» για τον μισθό του, παρότι είχε δηλώσει 700.000 δολάρια εισόδημα πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, τον Ιούλιο.

Ο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι διαμαρτυρήθηκε γιατί παίρνει λιγότερα από τους υπουργούς, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Correo. Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να συνέλθει από σκάνδαλο διαφθοράς με πρώην κυβερνητικό σύμβουλο, ο 78χρονος πρόεδρος, πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, είπε μιλώντας για μεταρρύθμιση που αφορά την αύξηση των μισθών των δημάρχων:

«Ο πρόεδρος της χώρας λαμβάνει τις μισές αποδοχές από αυτές ενός υπουργού. Υπάρχουν δύο υπουργοί εδώ. Αυτοί οι δύο έχουν τετραπλάσιες αποδοχές από τις δικές μου. Αυτό σας φαντάζει δίκαιο;».

Με αναρτήσεις στα social media, οι πολίτες του Περού χλεύασαν τις δηλώσεις του Κουτσίνσκι, με μερικούς να κάνουν παραλληλισμούς με τρεις εθελοντές πυροσβέστες που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς προσπαθούσαν να σώσουν ανθρώπους από μια πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στα προάστια της πρωτεύουσας Λίμα. Κάποιοι χρήστες του Τwitter όμως υποστήριξαν ότι ο Κουτσίνσκι θα πρέπει να λαμβάνει μεγαλύτερες αποδοχές από τους υπουργούς του.

Ο πρόεδρος του Περού έχει μηνιαίο μισθό 15.600 σόλες (4.588 δολάρια), προ φόρων. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν μηνιαίες αποδοχές 30.000 σόλες. Ο κατώτατος μισθός στην χώρα ανέρχεται σε 850 σόλες (250 δολάρια).

Ο Κουτσίνσκι είχε δηλώσει ετήσιο εισόδημα 2.499.235 σόλες, στις εκλογικές αρχές, πριν αναδειχθεί πρόεδρος της χώρας τον Ιούνιο.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook