Συγχαρητήρια στους παίκτες του για το «φανταστικό πνεύμα που είχαν» έδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά το τέλος της αναμέτρησης στα Περιβόλια.

Ο Ρουμάνος τεχνικός της Ξάνθης τόνισε ότι η αυτοπεποίθηση έρχεται μέσα από τη δουλειά αλλά σίγουρα η νίκη επί του Παναθηναϊκού έδωσε περισσότερη στην ομάδα του.

Η τοποθέτησή του για το ματς: «Είναι μια τεράστια νίκη μας, τρεις πολύ σημαντικοί βαθμοί και θα πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου για το φανταστικό πνεύμα που είχαν. Ένα παιχνίδι ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και ήμασταν προετοιμασμένοι να παλέψουμε για κάθε μπάλα και να αντιδράσουμε αμέσως. Σκοράραμε άμεσα και αυτό το γκολ μας οδήγησε στο να έχουμε στη συνέχεια περισσότερη συνοχή, όπως και να εκμεταλλευτούμε τις τοποθετήσεις των παικτών του Πλατανιά, που ήταν πολύ πιο ψηλά. Φτάσαμε δύο φορές από κανονική θέση στην πλάτη των παικτών τον Πλατανιά αλλά ο βοηθός δεν μας άφησε να τελειώσουμε τις φάσεις κι έτσι το παιχνίδι πήγε περισσότερο στη μονομαχία, με μεγάλες μπάλες και με δεύτερες μπάλες. Λόγω αυτής της κατάστασης οδηγηθήκαμε στο να οπισθοχωρήσουμε. Παλέψαμε για αυτές τις μπάλες, παρόλα αυτά δεν είχαμε το χώρο να βγούμε μπροστά όταν κερδίζαμε αυτές τις μπάλες. Τα τελευταία 8-9 λεπτά ήταν στο ίδιο μοτίβο, με περισσότερη ένταση όμως οι παίκτες μου αντέδρασαν τέλεια έχοντας την απόλυτη συγκέντρωση για όλες τις καταστάσεις. Ενα τέλειο πνεύμα από την ομάδα μου, γιατί όλοι οι παίκτες, αυτοί που βρίσκονταν μέσα, αυτοί που βρίσκονταν στον πάγκο, αυτοί που μπήκαν στο γήπεδο συμμετείχαν απόλυτα σε αυτή τη νίκη, παίζοντας πολύ καλά απέναντι σε μια ομάδα που ήταν πάρα πολύ δυνατή στις μονομαχίες και ίσως κάποιες φορές λίγο πιο πάνω από το κανονικό».

Για το έχει αλλάξει τις τελευταίες αγωνιστικές στην Ξάνθη: «Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτή είναι η δουλειά των παικτών. Είχαμε δύο ήττες στην αρχή του πρωταθλήματος, γιατί όπως έχουμε πει ξανά, έγιναν κάποια λάθη που οδήγησαν στο να πέσει η ψυχολογία των παικτών κι έχοντας πιθανώς κάποιους τραυματίες στις ίδιες θέσεις που μας οδήγησε άλλους παίκτες να τους βάλουμε σε άλλες θέσεις στην 11άδα. Λόγω αυτών καταστάσεων χάσαμε την ισορροπία μας και δεν είχαμε αυτό το πνεύμα. Για μας ήταν θέμα χρόνου να έρθουν τα θετικά αποτέλεσμα και αυτό το ξεκινήσαμε απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να δείτε και το πρόγραμμά μας, έχοντας παίξει τέσσερα παιχνίδια εκτός και τα δύο εντός. Εκτός έδρας είναι εναντίον του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του Πλατανιά».

Για το αν μέτρησε περισσότερο η αυτοπεποίθηση από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ή το γεγονός ότι ήξερε καλά τον Πλατανιά η Ξάνθη και τον περιόρισε:  «Πρώτα απ’ όλα η αυτοπεποίθηση έρχεται μέσα από τη δουλειά, αλλά η αλήθεια είναι ότι παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα επί του Παναθηναϊκού η αυτοπεποίθησή μας βελτιώθηκε περισσότερο γι’ αυτό το παιχνίδι. Κατά τη γνώμη μου παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κι εναντίον του ΠΑΟΚ και αυτό είναι που μας έφερε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλά και εναντίον του Ατρόμητου επίσης στο οποίο όμως δεν είχαμε τύχη. Αυτό είναι το πρώτο, το δεύτερο είναι ότι δεν είναι εύκολο να παίξεις απέναντί μας όταν έχουμε στο μέγιστο βαθμό την συγκέντρωση και τις αντιδράσεις μας. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε, να μην επιτρέψουμε στην άμυνα του Πλατανιά να φέρει εύκολες μπάλες στους παίκτες του κέντρου, αλλά και στους χαφ κι έπειτα να προσπαθήσουμε να πιέσουμε στην άμυνα».

Για το αν μπορεί η Ξάνθη να είναι το ίδιο αποτελεσματική και εντός έδρας με αφορμή το επόμενο ματς πρωταθλήματος με την Κέρκυρα: «Δεν θα απαντήσω, γιατί για μας το επόμενο παιχνίδι είναι εναντίον του ΠΑΣ Γιάννενα, την Τετάρτη στο Κύπελλο και εστιάζουμε σε εκείνο το παιχνίδι. Το είπα και στους παίκτες μου: Απολαύστε το σήμερα, αλλά από αύριο η σκέψη μας είναι στον ΠΑΣ Γιάννινα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook