Μήνυμα προς όλες τις Ελληνίδες πως η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμμαχος έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζοντας την εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, ενόψει της 25ης Οκτωβρίου που είναι η παγκόσμια ημέρα κατά της συγκεκριμένης ασθένειας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε έμφαση στην πρόληψη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασθένειας, επισημαίνοντας πως «πολλές Ελληνίδες γυναίκες αρρωσταίνουν κάθε χρόνο απο καρκίνο του μαστού και το 40% δεν έχουν κάνει μαστογραφία, και εμείς θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα μετά από τα 40 χρόνια τους να κάνουν μαστογραφία κάθε χρόνο», ενώ όπως τόνισε θα πρέπει και η πολιτεία να καλύψει αυτό το κόστος.

Με ιδιαίτερη συγκίνησε μίλησε και για την ασθένεια της μητέρας του Μαρίκας Μητσοτάκη.

«Η Μαρίκα Μητσοτάκη είχε διαγνωστεί, σε μια σχετικά προχωρημένη ηλικία, με καρκίνο του μαστού. Σε μια εποχή όπου υπήρχε μεγάλος δισταγμός και καχυποψία από πλευράς γυναικών να μιλήσουν με το όνομά της για αυτήν την αρρώστια. Η ίδια δεν είχε καμία δυσκολία να μιλήσει για το πρόβλημά της και με αυτόν τον τρόπο να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης», είπε.

Και πρόσθεσε: «Η Μαρίκα Μητσοτάκη θεραπεύτηκε από τον καρκίνο του μαστού, όπως θεραπεύονται και οι πιο πολλές γυναίκες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να διαγνώσουν αυτήν την κακοήθεια σε σχετικά πρώιμο στάδιο. Και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της σημερινής εκδήλωσης. Να προτάξουμε την ανάγκη ευαισθητοποίησης και κατανόησης και σημασίας της έγκαιρης πρόληψης. Το μήνυμα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο: Προσέξτε τον εαυτό σας. Πρώτα απ’ όλα για εσάς τις ίδιες, αλλά και για όσους σας αγαπούν και σας έχουν ανάγκη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook