Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων η αφιερωματική εκδήλωση μνήμης και τιμής του συλλόγου Μικρασιατών Χανίων ” ο Άγιος Πολύκαρπος” με θέμα Μικρασία Ψυχής Πατρίδα 94 χρόνια, όπου συνδιοργανωτές ήταν η Ιερά Μητρόπολη μας, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η Ομοσπονδία Προσφυγικών  Σωματείων Ελλάδος.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό της Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Χανίων κ. Στέλλας Γκοζάνη -Χαριτάκη, η οποία  ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, και ειδικά την Ιερά Μητρόπολη μας για την παραχώρηση χώρου όπου θα φιλοξενείται ο Σύλλλογος Μικρασιατών, τους παρευρισκόμενους και τα μέλη του Συλλόγου και προλόγισε την εκδήλωση.

Στη συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ως εκπρόσωπος της Μητροπόλεως μας, χαιρέτισε την εκδήλωση, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο για τον εορτασμό των 25 χρόνων Πατριαρχικής διακονίας του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Κατόπιν ο Πανοσιολογιώτατος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως μας με τον Σύλλογο Μικρασιατών ο οποίος είναι ένα ζωντανό κύτταρο ιστορικής μνήμης και παράδοσης στον τόπο μας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η Βουλευτής Χανιών κ. Βάλια Βαγιωνάκη, ο κ. Νίκος Καλογερής από την Περιφέρεια Χανίων, οι Αντιδήμαρχοι  κ. Εμμ. Φραγκάκης και κ. Βαρβάρα Περάκη από τον Δήμο Χανίων, φορείς του τόπου μας και πλήθος κόσμου.

Η καταπληκτική χορωδία Μικρασιατών με τις εξαίρετες και παραστατικές ερμηνείες, μετέφερε τα ακροατήριο, στα χρόνια εκείνα, δημιουργώντας έντονες συγκινήσεις από τις αλησμόνητες στιγμές που πέρασε η προσφυγιά πριν 94 χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook