Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, ένα σημαντικό καλλιτεχνικό-πολιτιστικό γεγονός για την Κρήτη και την Ελλάδα που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, το δήμο Ιεράπετρας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας-Ν.Α. Κρήτης, με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ όπου παραβρέθηκε στην τελετή λήξης στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που απένειμε το βραβείο του πρώτου γυναικείου ρόλου. Μάλιστα σε σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης στο γεμάτο από κόσμο θέατρο, αφού συνεχάρη τους οργανωτές για τον σημαντικό αυτό πολιτιστικό θεσμό, ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να ενισχύει οικονομικά το Φεστιβάλ, που αποτελεί πανελλαδικά αλλά και διεθνώς σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού θεάτρου. 

Με την σειρά τους τα μέλη της κριτικής επιτροπής ευχαρίστησαν ιδιαίτερα την Περιφέρεια Κρήτης και τον Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη του θεσμού που στηρίζει και αναπτύσσει στην Ελλάδα το ερασιτεχνικό θέατρο που αναδεικνύει νέα ταλέντα. 

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν Θεατρικές ομάδες εντός και εκτός συνόρων, από Βρυξέλες, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κόρινθο, Αγρίνιο, Λαύριο, δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. 

Η Κριτική επιτροπή  του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας αποτελείτο από καταξιωμένα πρόσωπα στον χώρο του πολιτισμού και συγκεκριμένα: Κώστας Γεωργουσόπουλος λογοτέχνης-κριτικός θεάτρου, Λάκης Κομνηνός ηθοποιός, Ελένη Χαβιαρά θεατρικός συγγραφέας, Έρση Βασιλικιώτη σκηνοθέτης, Νίκος Βερλέκης ηθοποιός. 

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΙΝ.ΠΟΛΙΤΙ.Α δήμου Ιεράπετρας Μανόλης Γεωργαλάκης αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη του θεσμού ανέφερε, ότι, ο κόσμος στην διάρκεια του οχταήμερου φεστιβάλ είχε την ευκαιρία να απολαύσει την μαγεία του ερασιτεχνικού θεάτρου ενώ το θεατρόφιλο κοινό τίμησε από την πρώτη ημέρα με μαζική προσέλευση τους συντελεστές των ερασιτεχνικών ομάδων, που με περισσή αγάπη και μεράκι προσέφεραν έργο αξιόλογο και καλλιτεχνικά άρτιο. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook