Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λέει ο λαός. Κι όμως μερικές φόρες μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο. Όταν ταξιδεύουμε για παράδειγμα, υπάρχουν περιπτώσεις που καλύτερα θα ήταν να μην κάνουμε επίδειξη ειλικρίνειας ώστε να αποφύγουμε και τις κακοτοπιές.

Διαβάστε τα πέντε ψέματα που καλό θα ήταν να λέτε όταν ταξιδεύετε…

«Όχι, δεν βρίσκομαι για πρώτη φορά εδώ»

Αυτό το ψέμα μπορείτε να το πείτε σε διάφορες περιστάσεις κι έτσι να αποφύγετε δυσάρεστες εμπειρίες. Για παράδειγμα όταν μπείτε στο ταξί που θα σας μεταφέρει στον προορισμό σας από το αεροδρόμιο, συνήθως ο ταξιτζής ρωτάει αν είναι η πρώτη σας φορά στο συγκεκριμένο προορισμό.

Αν και η απάντηση «ναι» θα σας βοηθούσε να εκμαιεύσετε αρκετές πληροφορίες για τον τόπο που επισκέπτεστε, ωστόσο αποφύγετέ την καθώς έτσι δεν θα σας εκμεταλλευτεί ο ταξιτζής και θα σας μεταφέρει απευθείας στον προορισμό σας, χωρίς να προσπαθήσει να σας κάνει κύκλους με σκοπό να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Το ίδιο μπορείτε να λέτε και στις συναναστροφές σας με διάφορους ντόπιους, καθώς έτσι δεν θα γίνετε εύκολος στόχος.

«Ταξιδεύω με παρέα»

Το solo ταξίδι, πάντα ενέχει περισσότερους κινδύνους, όσο αγχωτικό κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο. Αν βρεθείτε, λοιπόν, σε κάποια άβολη περίσταση ή δεν θέλετε να δώσετε πολλές πληροφορίες μην διστάσετε να πείτε ότι ταξιδεύετε με παρέα, και απλώς παίρνετε λίγο το χρόνο σας για να εξερευνήσετε πράγματα που σας αρέσουν πολύ.

«Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομα του ξενοδοχείου»

Αν παρατηρήσετε ότι κάποιος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να μάθει αρκετές πληροφορίες για εσάς, για το ποιος είστε, πού μένετε κλπ., φροντίστε να μην πέσετε στην παγίδα του, γιατί μάλλον το ενδιαφέρον του δεν είναι τόσο πηγαίο. Αποφύγετε, λοιπόν, να δώσετε πληροφορίες σχετικά με το πού μένετε, λέγοντας ότι δεν θυμάστε την ακριβή ονομασία του ξενοδοχείου σας και απαντώντας με γενικολογίες στις ερωτήσεις του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook