Στα πλαίσια της παγκόσμιας εκστρατείας για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας και στα πλαίσια της WORLD POLIO DAY, οι Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης Ανατόλια και Καλαμαριάς διοργάνωσαν το πρωί ποδηλατική διαδρομή στην παραλία της Θεσσαλονίκης με σημείο έναρξης το Μέγαρο Μουσικής.

Πήραν μέρος 20 συνολικά ποδηλάτες οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα της ευαισθητοποίησης του κόσμου στην παγκόσμια εκστρατεία εξάλειψης της πολιομυελίτιδας, της παραλυτικής νόσου που προσβάλλει κυρίως τα μικρά παιδιά.

«Είμαστε τόσο κοντά ώστε αυτή η νόσος να αποτελέσει παρελθόν αλλά δεν πρέπει καθόλου να εφησυχάζουμε. Η αδράνεια μπορεί να ενισχύσει τη μετάδοση της νόσου και να ξεφύγει από τις χώρες που έχει περιοριστεί όπως είναι το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, χώρες οι οποίες δεν είναι και τόσο μακριά, αν αναλογιστούμε το προσφυγικό κύμα των τελευταίων ετών που καταλήγει και στη χώρα μας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Καλαμαριάς Μιχάλης Αποστολίδης.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έκαναν στάσεις στις διάσημες «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στο Λευκό Πύργο και κατέληξαν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook