Επί της αρχής συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων και Ελεύθερων Επαγγελματιών».

Τις βασικές αρχές του νομικού πλαισίου που θέλει η κυβέρνηση να δημιουργήσει για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών συζήτησαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους εκπροσώπους των θεσμών. Για το θέμα θα υπάρξει νέα συνάντηση την Τετάρτη το απόγευμα.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας επιχειρήσεων για να ενταχθούν στο μηχανισμό και η χρονική ισχύς του νέου νομοθετικού πλαισίου είναι θέματα υπό συζήτηση με τους θεσμούς όπως ανέφερε μετά την συνάντηση ο υπουργός Οικονομίας ενώ σημείωσε ότι επί της αρχής, υπάρχει συμφωνία για εξαίρεση από το νέο πλαίσιο όλων των φόρων υπέρ τρίτων ενώ αν και τα κριτήρια επιλεξιμότητας δεν έχουν οριστικοποιηθεί, το υπουργείο αποσκοπεί στη διευκόλυνση της ένταξης όσο το δυνατόν περισσότερων ενδιαφερομένων που θα πληρούν όμως κάποια ελάχιστα προαπαιτούμενα.

Ακόμη, σύμφωνα με την θέση του υπουργείου που γνωστοποιήθηκε πρόσφατα και στις εργοδοτικές οργανώσεις, μεταξύ των διαθέσιμων λύσεων περιλαμβάνεται η επιμήκυνση της αποπληρωμής οφειλών και το «πάγωμά» τους, ενώ το «κούρεμα» της οφειλής αποτελεί ύστατη λύση.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει το νομικό πλαίσιο εντός του οποίου θα προσέρχονται πιστωτές και επιχειρηματίες με συγκεκριμένα κριτήρια και εργαλεία στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Νωρίτερα οι θεσμοί ενημερώθηκαν από τον υπουργό για τα νομοσχέδια που προωθούνται στη Βουλή και αφορούν στην υπηρεσία μίας στάσης για τις επιχειρήσεις, για τη διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων και για τον εκσυγχρονισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook