Η δημοτική αρχή του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη προτίθεται να ανακατασκευάσει σε μονιμότερη βάση τα σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της σειράς «Το νησί», που προβλήθηκε από το Mega Channel την τηλεοπτική περίοδο 2010-2011, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσασεται επίσκεψη του δήμαρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, με τον σκηνογράφο Αντώνη Χαλκιά, καθώς και την προϊσταμένη του τμήματος μελετών του δήμου Μαρία Πρατσινάκη στο Πάνω Χωριό Ελούντας.

«Η επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο Πάνω Χωριό της Ελούντας, μας έδωσε την δυνατότητα να συνομιλήσουμε με αρκετούς κατοίκους της περιοχής, στην προσπάθεια να επαναλειτουργήσουν κάποια από τα πραγματικά ενδιαφέροντα κτίρια, με στόχο τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου -ενός τόπου ελκυστικού που οι επισκέπτες αξίζει να γνωρίσουν», τόνισε ο δήμαρχος.

Επίσης είπε ότι ήδη εξετάζεται από το δήμο, η δυνατότητα, ενοικίασης ή αγοράς κτιρίων, προκειμένου να λειτουργήσουν ως εκθεσιακοί χώροι.

Ακόμη ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου ανέφερε ότι με τον σκηνογράφο της σειράς, αλλά και με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μελετών του Δήμου «εξετάσαμε λεπτομερειακά, τις παρεμβάσεις που θα επιχειρήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, αναφορικά με την ανακατασκευή των σκηνικών στη λογική μονιμότερων κατασκευών, ικανών ν’ αντέξουν στο χρόνο».

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, σύντομα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου και τον σκηνογράφο θα προχωρήσουν στην ανάλυση των στοιχείων που θα επιτρέψουν την «αναγέννηση» ενός όμορφου χωριού, που θα αποδοθεί στους ανθρώπους της περιοχής, όπως ανέφερε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook