Άκυρος αποδείχθηκε ο συναγερμός αναφορικά με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβάσουν στο τέλος της περιόδου από το Νότιο όμιλο της FL2. Τα σενάρια που ήθελαν να πέφτουν πέντε ομάδες από τις 16 του ομίλου δεν επιβεβαιώθηκαν και έτσι η «καρδιά» των εμπλεκόμενων συλλόγων επέστρεψε στη θέση της…

Το Δ.Σ. της ΕΠΑΕ που συνεδρίασε τη Τρίτη το μεσημέρι αποφάσισε ότι από το φετινό πρωτάθλημα το οποίο ξεκίνησε με 16 ομάδες λόγω της απόσυρσης του Αιγάλεω και της Καλαμάτας θα υποβιβασθούν ακόμα τρεις. Το προεδρείο της Λίγκας θεώρησε τελικά υποβιβασθείσες Αιγάλεω και Καλαμάτα ενώ μετά την επικύρωση των αποβολών της Αγ.Παρασκευής και του Κεραυνού Κερ. μένει ακόμα, μονάχα μια, θέση που οδηγεί στα Περιφερειακά. Αντίστοιχα από το Βόρειο όμιλο στον οποίο μετέχουν 17 ομάδες αποφασίστηκε να υποβιβασθούν ακόμα τέσσερις ομάδες.

Παράλληλα θετικά ήταν τα μηνύματα και σχετικά με την βοήθεια που είχε ζητήσει η ΕΠΑΕ από τον ΟΠΑΠ σχετικά με την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση για τον αριθμό των ομάδων που θα πέσουν.

Η ΟΠΑΠ ΑΕ ανταποκρίθηκε στο αίτημα και όπως διαμήνυσε στην ΕΑΠΕ θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος από τα 700 χιλ. ευρώ που απαιτούνται μέχρι το τέλος της περιόδου. Τα υπόλοιπα που θα χρειαστούν, πιθανότατα θα κρατηθούν από τις τακτικές επιχορηγήσεις του Οργανισμού προς τις ομάδες της κατηγορίας.

Ζητά την αντικατάσταση του Γιαννόπουλου

Επίσης όπως ανακοινώθηκε, η ΕΠΑΕ με ομόφωνη απόφαση σκοπεύει να ζητήσει από την ΕΠΟ να προβεί σε αντικατάσταση του μέλους της ΚΕΔ κ. Γιώργου Γιαννόπουλου, αρμόδιου για τους ορισμούς διαιτητών της Β΄& Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τις μέχρι τώρα λανθασμένες επιλογές διαιτητών και ως εκ τούτου ανεπαρκείς διαιτησίες.
Η αντικατάσταση του κ. Γ. Γιαννόπουλου θεωρείται σύμφωνα με το Δ.Σ. της football league & football league 2 επιβεβλημένη και ζητείται να γίνει με νέο μέλος εκτός των ήδη υφιστάμενων μελών της ΚΕΔ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook