Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο πρώην CEO της Microsoft, Steve Ballmer που σήμερα είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας του NBA, L.A Clippers, αποκάλυψε ότι το 2010, η Microsoft υπέβαλε προσφορά εξαγοράς του Facebook. Το ύψος της προσφοράς της, όπως είπε ο Steve Ballmer, άγγιξε τα $24 δισεκατομμύρια.

Δυστυχώς για την Microsoft, o founder του Facebook, Mark Zuckerberg απέρριψε την προσφορά της Microsoft. Τότε, δεν είχε εισέλθει στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης και δεν είχε αρχική δημόσια προσφορά (IPO) αξίας $100 δισεκατομμυρίων, ωστόσο όπως είπε ο Steve Ballmer αναπτυσσόταν ταχύτατα.

Η προσφορά της Microsoft ήταν πολύ σοβαρή, λέει ο Ballmer, ωστόσο όπως είπε ο ίδιος στην συνέντευξη του σεβάστηκε την επιλογή του Mark Zuckerberg να την απορρίψει. Όταν προσπάθησε να το εξαγοράσει, η Microsoft κατείχε το 1,6% του Facebook ήδη.

Σήμερα, η συνολική αξία των μετοχών του Facebook (κεφαλαιοποίηση αγοράς) είναι $379 δισεκατομμύρια, σχεδόν 16 φορές μεγαλύτερη από την προσφορά της Microsoft, και ο Mark Zuckerberg είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με καθαρή αξία $56 δισεκατομμυρίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook