Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων για να υπερασπιστούν τους 14 συναδέλφους τους, που δικάζονται για τη μεγάλη κινητοποίηση του 2013, θέλοντας να αποκρούσουν «κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα» τους. Οι διοικητικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν τη δίωξη της τρίμηνης απεργίας που αφορούσε την επιστροφή υπαλλήλων από τη διαθεσιμότητα.

Η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση θα πραγματοποιήσει παράλληλα συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9 το πρωί.

«Είμαστε περήφανοι για την ένταση, τη διάρκεια, την αποφασιστικότητα, τη συσπείρωση και τα αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά της απεργίας των διοικητικών των ΑΕΙ, τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις ΓΣ, τα πρωτόγνωρα επίπεδα αυτο-οργάνωσης, τη μαζική, συλλογική αντίσταση στις απολύσεις» αναφέρει η ανακοίνωση των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Συμμετείχαμε στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ πέρα από εκβιασμούς, οικονομικό κόστος, απαγορεύσεις. Ενάντια στη λιτότητα, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών – υπηρεσιών, τη γενικευμένη εξαθλίωση, την απαξίωση της ζωής μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε έναν αγώνα νικηφόρο, ενάντια στις μνημονιακές επιταγές» προσθέτουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook