Μία σειρά από ενημερωτικές δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, του γνωστού σε όλους μας ως bullying, υλοποιήθηκαν από τον Δήμο Πλατανιά την περασμένη εβδομάδα σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (ΕΕΤΔ).

Στο πλαίσιο των ανωτέρω δράσεων, επισκέφθηκε το Δήμο Πλατανιά, η ταλαντούχα συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Αργυρώ Μουντάκη η οποία και βρέθηκε σε   Δημοτικά Σχολεία της περιοχής – και πιο συγκεκριμένα στο Γεράνι και στο Κολυμβάρι – όπου παρουσίασε στους μικρούς μαθητές το βιβλίο της «Το κορίτσι του Πέτρου», το οποίο μιλάει για τα φαινόμενα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για τα δικαιώματα των παιδιών και για ένα από τα μεγάλα προβλήματα της σχολικής ζωής, όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός, στέλνοντας μέσω αυτού πολλαπλά μηνύματα για την σημασία ευαισθητοποίησης και πρόληψης κατά του σχολικού εκφοβισμού και σεβασμού της διαφορετικότητας κάθε παιδιού. Στα σχολεία που επισκέφθηκε η συγγραφέας, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές αλλά και γονείς υποδέχτηκαν και ανταποκρίθηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό τόσο τη συγγραφέα όσο και τη δράση αυτή καθ’ εαυτή, συμμετέχοντας ενεργά στις συζητήσεις μαζί της με αφορμή το βιβλίο και το θέμα.

Επίσης, μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνονταν και ενημερωτικές διαλέξεις/ομιλίες σε δημοτικά σχολεία του Δήμου – και πιο συγκεκριμένα σε αυτά του Πλατανιά, Μάλεμε, Βουκολιών, Κολυμβαρίου, Αλικιανού και Σκινέ-Φουρνέ – από την ψυχολόγο του Δήμου Πλατανιά Κατερίνα Καμπαράκη, προκειμένου μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης και εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν για το σοβαρό φαινόμενο του Bullying, την πολυπλοκότητά, τα αίτια και τις επιπτώσεις που προκαλεί σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο σχολικής μονάδας καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης του. Και η εν λόγω δράση είχε εξαιρετική αποδοχή από μαθητές και εκπαιδευτικούς και ανέδειξε τη σημασία της πρόληψης ως μέθοδο αντιμετώπισης του εν λόγω φαινομένου.

Στη διάρκεια των δράσεων έδωσαν, μεταξύ άλλων το παρών, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και συντονιστής των δράσεων της ΕΕΤΔ κ. Γαβριήλ Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Καλαιτζάκης, Εμμ. Σολιδάκης, Γ. Μαλακωνάκης και Ν. Δασκαλάκης οι οποίοι και ευχαρίστησαν θερμά τους δ/ντες των ανωτέρω σχολικών μονάδων που “αγκάλιασαν” με θέρμη την πρωτοβουλία του Δήμου καθώς επίσης και την Δ/νση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Χανίων για την υποστήριξη που παρείχε στο Δήμο Πλατανιά για την υλοποίηση των δράσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook