Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας σχετικά με τις επιστολές Κατρούγκαλου. Η ΛΑΕ κάνει λόγο για  “προκλητική προσπάθεια παραπληροφόρισης  των συνταξιούχων με την παραχάραξη της ωμής πραγματικότητας”.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας αναφέρεται:

“Ήλθαν και στο Ηράκλειο οι επιστολές Κατρούγκαλου – Προκλητική παραπληροφόρηση για τις συντάξεις

Οι προσωπικές επιστολές προς τους συνταξιούχους είναι το νέο επικοινωνιακό «πυροτέχνημα» του Υπουργού Εργασίας. Είναι προκλητική και απαράδεκτη η παραχάραξη της ωμής πραγματικότητας την οποία ζουν και βιώνουν οι σημερινοί και οι εν δυνάμει συνταξιούχοι.

Η πολιτική της κυβέρνησης είναι η συνέχεια των αντιασφαλιστικών μέτρων που πήραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πιο συγκεκριμένα τα «επιτεύγματα»:

Με το νόμο 4336/2015 αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας σε πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων ενώ είχαμε και την αύξηση των εισφορών για την υγεία.

Επίσης, με το νόμο 4387/2016:

Καταργήθηκε από 1/7 το ΕΚΑΣ σε περίπου 160.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
Μειώθηκαν δραστικά οι νέες καταβαλλόμενες συντάξεις.
Αντί να υλοποιήσει τις αποφάσεις του ΣτΕ και να καταργήσει τις μειώσεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, εφάρμοσε το νέο τρόπο υπολογισμού με τον οποίο μείωσε δραστικά τις επικουρικές συντάξεις για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.
Τους επόμενους μήνες θα γίνουν και οι αναδρομικές κρατήσεις στις επικουρικές συντάξεις γιατί η μείωση ισχύει από 1/7/16.
Από 1/1/17 έρχεται νέο κύμα κατάργησης του ΕΚΑΣ για εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους
Ενώ από τη μια μεριά μειώνονται οι συντάξεις από την άλλη μετά την αύξηση των εισφορών για την υγεία αυξάνονται οι εισφορές της κύριας σύνταξης για πολλές κατηγορίες και της επικουρικής ασφάλισης για όλους.
Θεσμοθετήθηκε το σύστημα των τριών πυλώνων το οποίο επανειλημμένα έχει καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση.

Τέλος, παρανομούν απέναντι και στο δικό τους νόμο σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις αφού υπολογίζουν την εισφορά αλληλεγγύης σε ανύπαρκτο ποσό σύνταξης και για μια σειρά ταμεία ή κλάδους περικόπτει τις επικουρικές, χρησιμοποιώντας ένα αυθαίρετο ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης αδιαφορώντας για το πόσες εισφορές πλήρωσε κάποιος και για πόσα χρόνια με αποτέλεσμα τη μείωση της επικουρικής σύνταξης κατά 50%.

Σαν να μην έφταναν αυτά το ΔΝΤ ήδη έχει βάλει θέμα περαιτέρω μείωσης των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων με ανώτατο πλαφόν τα 1.200 ευρώ μικτά.

Η αλήθεια λοιπόν δεν κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά τερτίπια και επιστολές. Τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται στην ίδια λογική με αυτή των προκατόχων της και θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Μετά από λίγο καιρό θα υπάρξουν και νέες προς το χειρότερο παρεμβάσεις.

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της ΛΑ.Ε καταγγέλλει για άλλη μια φορά τον κυβερνητικό μνημονιακό κατήφορο, την ασυνέπεια λόγων και έργων και τη συνεχιζόμενη επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, όλους τους  Ηρακλειώτες σε μαζική αντίδραση και αντίσταση για την αποτροπή και ανατροπή αυτών των πολιτικών που δεν αφήνουν τίποτα όρθιο καθώς και ολόκληρου του μνημονιακού μπλοκ που τις εφαρμόζει ή τις στηρίζει.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook