Το Ειδικό γυμνάσιο Χανίων επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης – Τι είπε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και για τις τηλεοπτικές άδειες

Στο κάλεσμα των γονέων για τις ελλείψεις του ειδικού γυμνασίου Χανίων, ανταποκρίθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος πρόσφατα μάλιστα έθεσε και ερώτηση στην βουλή προς τον υπουργό παιδείας επι του ζητήματος.

Το ειδικό γυμνάσιο που βρίσκεται στις Μουρνιές αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με κεντρικό ζήτημα τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Ένα θέμα μείζονος σημασίας αν αναλογιστεί κανείς οτι τα παιδιά που φοιτούν εκεί έχουν ακόμα περισσότερες ανάγκες όσον αφορά την εκπαίδευση τους.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ειδικότητες όπως μαθηματικος, φυσικός, μουσικός δεν υπάρχουν ενώ ακόμα και το υπάρχον προσωπικό δεν είναι μόνιμο αλλά αναπληρωτές πράγμα που δεν βοηθά καθόλου τα παιδιά να προσαρμοστούν με τους εκπαιδευτικούς, αφού κάθε χρόνο αλλάζουν.

Ο κ.Θεοδωράκης τόνισε “εδω και καιρό οι γονείς είχαν απευθυνθεί στο ποτάμι για τα προβλήματα του σχολείου. Ελλείψεις  και κενά που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν άλλη λύση από αυτό το σχολείο. Αρα ένα κενό στο συγκεκριμένο σχολείο είναι δυσβάσταχτο για την ζωή των παιδιών και για τους γονείς. Με τις πιέσεις μας ελπίζουμε η πολιτεία θα δώσει μια προτεραιότητα στα ειδικά σχολεία”

Σε ερώτηση που τέθηκε στον πρόεδρο του Ποταμιού για τα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί οσον αφορά την σύσταση ενός κοινού κεντρώου πολιτικού φορέα τόνισε οτι “Το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να ανατρέψει το παλιό σκηνικό, σε αυτό θα επιμείνουμε. Έχουμε συμμάχους και ανθρώπους που καταλαβαίνουν τι λέμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής. Κάποιοι φοβούνται αυτή την αναμέτρηση, φοβούνται το νέο, το καινούριο. Ελπίζω ότι οι περισσότεροι θα συνταχθούν με την προσπάθεια δημιουργίας ενός καινούριου μεγάλου κινήματος.

Ο κ.Θεοδωράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας καθώς όπως τόνισε “η χώρα χρειάζεται λύσεις γιατί Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται λύσεις γιατί έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση που κάθε μέρα προσθέτει μικρά αδιέξοδα. Είναι μια κυβέρνηση που δεν φροντίζει τα ουσιαστικά αλλά για κάποια πράγματα που αφορούν κυρίως το κομματικό της κράτος. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας να προσπαθήσουμε με πολλούς συμμάχους, λογικούς ανθρώπους, κεντρώους, προοδευτικούς πολίτες να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής. Αυτό μας ενδιαφέρει κι όχι η σύμπλευση με διάφορους μηχανισμούς».

“Δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών”

Όπως επισήμανε ο κ.Θεοδωράκης θεωρεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο κ.Τσίπρας να κάνει εκλογές. Θα πάει σε εκλογές μόνο όταν θα φτιάξει “πλήρες κομματικό κράτος στην αστυνομία, τον στρατό, τη δικαιοσύνη, ακόμα και την εκκλησία”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ποταμιού η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αυτή την χρονική περίοδο αλλά σύνεση και σοβαρότητα.”Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και δεν θα πρέπει κάθε φορά να φαίνεται στην Ευρώπη οτι οι Έλληνες αποφεύγουν να λύσουν τα προβλήματα τους και καταφεύγουν συνέχεια σε εκλογές”

Τι είπε για τις τηλεοπτικές άδειες

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ.Θεοδωράκης τόνισε οτι  θα καταθέσει στον πρόεδρο της Βουλής την πρόταση του κόμματος του για τα κανάλια.
Όπως τόνισε η κυβέρνηση με τον τρόπου που χειρίζεται το θέμα των αδειών οδήγησε την χώρα σε ένα παράλογο εμφύλιο”

Η πρόταση του Ποταμιού περιέχει όπως τόνισε ο κ.Θεοδωράκης, περισσότερα κανάλια, περισσότερους εργαζόμενους και περισσότερα λεφτά στα ταμεία, “και σε αυτή θα επιμείνουμε”

“Ελπίζω οτι η κυβέρνηση θα καταλάβει οτι αυτό που η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και όλες οι δυνάμεις της Βουλής θα βρούμε μια κοινή λύση, με ισχυρό ΕΣΡ και κέρδος για την κοινωνία.

Μας ενδιαφέρει η κοινωνία να μην γυρίσει στο παλιό σκηνικό, της ασυδοσίας και των δανείων χωρίς αντίκρισμα. Μας ενδιαφέρει να αλλάξει εποχή η τηλεόραση και να φύγει προς το μέλλον”, είπε καταλήγοντας ο κ. Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook