Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ.), Θανάση Θεοχαρόπουλο, είχε σήμερα, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκα, στο πλαίσιο της περιοδείας, που πραγματοποιεί  ο κ. Θεοχαρόπουλος στην Κρήτη.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία Αντιδημάρχων, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Ειδικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων σε θέματα καθημερινής λειτουργίας των Δήμων, καθώς και στις προτάσεις της δημοτικής αρχής για βελτίωση των ζητημάτων σχολικής στέγης στην περιοχή μας, μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.). 

“Είχαμε μία χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., ο οποίος τίθεται υπέρ της χειραφέτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς διαρκώς υψώνονται εμπόδια από το ίδιο το κράτος και την υπάρχουσα νοοτροπία, και έτσι οι δυσκολίες στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων γίνονται ακόμη μεγαλύτερες”, τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, με την ολοκλήρωση της συνάντησης. Ο κ. Βάμβουκας πρόσθεσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει τη διαχείριση περισσότερων πόρων, με την κρατική παρέμβαση να γίνεται εκεί όπου πρέπει. “Εμείς θέλουμε τον έλεγχο και τη διαφάνεια, αλλά όχι με τον γραφειοκρατικό τρόπο, που αποτελεί θηλιά στον λαιμό μας”, επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας. 

“Ξεκινήσαμε την περιοδεία στην Κρήτη από τον Ν. Χανίων, διότι είναι ένας Νομός, που δείχνει πώς μπορεί η χώρα να υπερβεί την κρίση”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος, αναφέροντας ότι στόχος των συναντήσεων με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η ανάλυση του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη χώρα, όπου το κράτος θα δίνει λύσεις. “Ο Δήμαρχος Χανίων ανέλυσε το επιδιωκόμενο μοντέλο ανάπτυξης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει στον Δήμο σε σχέση με το κεντρικό κράτος, όπως για παράδειγμα τα προβλήματα στην παιδεία, καθώς και τις πολύ χρήσιμες προτάσεις, που υποβάλλει ο Δήμος σε σχέση με το πώς μπορούν να βρεθούν λύσεις”, επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook