Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα, Δευτέρα 24/10/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, όπου θα έχει συναντήσεις και σημαντικές επαφές για θέματα ενδιαφέροντος του Δήμου. 

Ειδικότερα, ο κ. Βάμβουκας θα έχει επαφές με στελέχη του Ταμείου Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το αίτημα παραχώρησης στο Δήμο Χανίων του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου καθώς και της παραχώρησης των Ιταλικών Στρατώνων (πρώην Πολεμικό Μουσείο) επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Γεώργιο Σταθάκη, και τον Ειδικό Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Νικόλαο Μαντζούφα, και τους συνεργάτες τους σχετικά με την πρόταση της δημοτικής αρχής για νέες υποδομές σχολικής στέγης, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ, στην περιοχή μας. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων), Νικόλαο Παπαδάκη, για την προώθηση των θεμάτων σχολικής στέγης στον Δήμο μας. 

Επίσης, ο κ. Βάμβουκας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Αντιναύαρχο Π.Ν. ε.α., Αθανάσιο Παναγόπουλο, και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου. Η συνάντηση, στην οποία θα παρευρίσκεται και ο δημοτικός σύμβουλος, τέως Δήμαρχος Σούδας, Ιωάννης Περάκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου θα επικεντρωθεί στη στέγαση των εκθεμάτων του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, μετά την παύση της λειτουργίας του, στο Φρούριο Κούλε, ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων, στην περιοχή της Απτέρας. 

Ο Δήμαρχος Χανίων θα παραστεί, τέλος, έπειτα από πρόσκληση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, στην εκδήλωση του ΥΠ.ΕΘ.Α. με θέμα: “Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Αντίσταση των Κρητών μέσα από τα γερμανικά αρχεία, που επεξεργάζεται η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού”, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. 

Τον Δήμαρχο Χανίων θα αντικαθιστά κατά την απουσία του όπως ορίζεται, ο Αντιδήμαρχος, Νεκτάριος Αλεξανδράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook