Τα σχολεία των Τοπικών Κοινοτήτων Καλαμαύκας και Μαλών, καθώς και το σχολείο της Γρα Λυγιάς επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Ηλία Νταραρά και τους κατά τόπους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, κ.  Γιώργο Τσακιράκη και κα. Ειρήνη Μπιλανάκη.

Στο πλαίσιο των εργασιών και των παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το τρέχον διάστημα στις σχολικές μονάδες των εν λόγω περιοχών, κατά την επίσκεψή του  ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα και τις ανάγκες των σχολείων τους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Ιεράπετρας και οι Σχολικές Επιτροπές με σκοπό να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα υπάρχουν στα σχολικά κτίρια και να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες σε μέσα και εξοπλισμό.

Όπως αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Δήμου είναι σε κάθε περίπτωση η υποστήριξη των σχολικών μονάδων των Τοπικών Κοινοτήτων και η κατά το δυνατόν κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών, προκειμένου και οι μαθητές της περιφέρειας να μπορούν να απολαμβάνουν ασφαλή και λειτουργικά σχολεία.

Δεδομένων των παραπάνω, την τρέχουσα περίοδο η Πρωτοβάθμια  Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίησε τεχνικές και οικοδομικές εργασίες, συντηρήσεις και ελαιοχρωματισμούς  στα τρία παραπάνω σχολεία συνολικού ύψους 14.831,78 ευρώ (7496,24 για το σχολείο των Μαλών, 4535 για το σχολείο της Γρα Λυγιάς, 2800,52 για το σχολείο της Καλαμαύκας) επιλύοντας έτσι χρόνια προβλήματα με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των σχολείων, ενώ παρόμοιες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία στο προηγούμενο διάστημα.  

Στην προσπάθεια των Σχολικών Επιτροπών και των Συλλόγων Γονέων για ιεράρχηση των αναγκών και άμεση κάλυψή τους αναφέρθηκε  ο πρόεδρος  των Σχολικών Επιτροπών, κ. Ηλίας Νταραράς, τονίζοντας μεταξύ άλλων τη διάθεση υποστήριξης των περιφερειακών σχολείων. Όπως ανέφερε με αφορμή την επίσκεψη « Μετά την ιεράρχηση των αναγκών αποδεικνύεται ότι οι περισσότερες ανάγκες των περιφερειακών σχολείων υποστηρίζονται επαρκώς από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Ιεράπετρας, εξασφαλίζοντας έτσι τις απαιτούμενες συνθήκες για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολείων, τόσο της πόλης όσο και των Τοπικών Κοινοτήτων».

Με εμφανή την ικανοποίησή του για το έργο των Σχολικών Επιτροπών και την προσπάθεια προέδρου, μελών και Συλλόγων Γονέων για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση και αποκατάσταση των αναγκών όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου και των εν λόγω σχολείων, ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης κατά την επίσκεψή του ευχαρίστησε τις Σχολικές Επιτροπές και τους Συλλόγους Γονέων και διαβεβαίωσε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την ουσιαστική υποστήριξη των σχολείων, τόσο μέσα από τις Σχολικές Επιτροπές, όσο και μέσα από την Τεχνική Υπηρεσία και τις άλλες Υπηρεσίες του Δήμου.  «Η παιδεία για τον Δήμο Ιεράπετρας αποτελεί προϋπόθεση και η υποστήριξη των δομών παιδείας προτεραιότητα μας που με κάθε μέσο στηρίζουμε» ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης,  επισημαίνοντας ότι γίνεται καθημερινή προσπάθεια σε μια δύσκολη περίοδο για την κάλυψη χρόνιων προβλημάτων και συσσωρευμένων για χρόνια αναγκών των σχολείων, με το ενδιαφέρον  του Δήμου να στρέφεται για πρώτη φορά ουσιαστικά και σε μικρά περιφερειακά σχολεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook