Την ιδρυτική του ανακοίνωση εξέδωσε  Αθλητικός Όμιλος Καλαθοσφαίρισης Χανιά, που το απόγευμα της Δευτέρας δίνει το πρώτο παιχνίδι στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ με την ομάδα Νέων του ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο νεοσύστατος σύλλογος μπάσκετ των Χανίων:

Α.Ο.Κ. Χανιά: Κάτι νέο γεννιέται στο μπάσκετ της πόλης

Να συστηθούμε…

Με την ευκαιρία της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων της ανδρικής ομάδας μπάσκετ στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ (πρεμιέρα με την ομάδα Νέων του ΟΦΗ) θεωρήσαμε σωστό να σας συστηθούμε. Είμαστε ο Αθλητικός Όμιλος Καλαθοσφαίρισης Χανιά (ΑΟΚ Χανιά) και θέλουμε να δώσουμε μια νέα πνοή και ένα νέο όραμα στο μπάσκετ που τόσο πολύ αγαπάμε, στο μπάσκετ της πόλης μας.

Να τονίσουμε ότι…

Δεν έχουμε σκοπό να αποτελέσουμε μια “φωτοβολίδα”! Δεν είμαστε μια προσπάθεια με ημερομηνία λήξης, αλλά μια ομάδα ανθρώπων με ιδανικά, αξίες και αγάπη για τα παιδιά και το μπάσκετ. Επίσης, δεν υπάρχουν καθόλου στις σκέψεις μας και στα “θέλω” μας οι έννοιες “εκδίκηση”, “ρεβανσισμός” κτλ… Είναι έννοιες που εμάς τουλάχιστον, μάς απωθούν!

Ποιοι είμαστε…

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αποτελείται από πρόσωπα πολύ γνωστά στη χανιώτικη κοινωνία. Δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες, ούτε άνθρωποι του παρασκηνίου. Είμαστε άνθρωποι που μας ξέρετε, τόσο γιατί είμαστε καταξιωμένοι επαγγελματικά, όσο και λόγω της παρουσίας μας ως Επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Κύδωνα Χανίων. Έναν σύλλογο που τιμήσαμε για πέντε ολόκληρα χρόνια και που θεωρούμε ότι του προσφέραμε πάρα πολλά, αναβαθμίζοντας ευρύτερα το άθλημα που αγαπάμε. Το μπάσκετ που αγαπάμε και που θέλουμε να “ανθίσει” στα Χανιά! Οι άνθρωποι που αποτέλεσαν την επιτροπή μπάσκετ του Κύδωνα έχουν ήδη πλαισιωθεί από νέα πρόσωπα που έχουν όραμα και ιδέες που θεωρούμε ότι θα οδηγήσουν το μπάσκετ της πόλης σε “καλύτερες μέρες”. Εννοείται ότι το διοικητικό σχήμα που, ήδη, πλαισιώνει τον ΑΟΚ Χανιά, έχει πολλά περιθώρια διεύρυνσης, διότι αυτοσκοπός μας είναι η πρόοδος του μπάσκετ των Χανίων, χωρίς περιορισμούς και εμπόδια.

Οι στόχοι μας…

Εκείνο που θέτουμε ως προτεραιότητα μας είναι η συνέπεια στο πλάνο μας το οποίο έχει άμεση σχέση, με την ανάπτυξη των υποδομών. Στόχος μας να μάθουμε στα μικρά παιδιά τα μυστικά του μπάσκετ, να τους δώσουμε κίνητρα και να δημιουργήσουμε ικανούς καλαθοσφαιριστές και σωστούς χαρακτήρες. Οι αθλητές των υποδομών θα πλαισιώσουν αργότερα την ανδρική ομάδα, η οποία θέτει από φέτος και μελλοντικά, πρωταγωνιστικούς στόχους. Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι μεγάλος στόχος μας είναι ο σεβασμός της προσωπικότητας των αθλητών που απαρτίζουν τον ΑΟΚ Χανιά. Ο σεβασμός στον ερασιτέχνη αθλητή που μάχεται καθημερινά για τη φανέλα της ομάδας μας, χωρίς συμφέρον και δεύτερες σκέψεις…

Οι προπονητές μας…

Ο ΑΟΚ Χανιά έχει στις τάξεις του προπονητές – παιδαγωγούς (Απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο μπάσκετ και υψηλής εμπειρίας και ικανότητας) οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν στους υψηλούς και δύσκολους στόχους που έχουν τεθεί.

Εν κατακλείδι…

Είμαστε ένας νέος σύλλογος μπάσκετ (και μόνο μπάσκετ) που θέλει να παράξει αγωνιστικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο στα Χανιά, χωρίς παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και “υπόγειες” δράσεις. Διαθέτουμε όραμα, πλάνο, αλλά και εμπειρία (λόγω της πενταετούς  διοικητικής ενασχόλησής μας με το άθλημα) για να τα καταφέρουμε.

Είμαστε ένας νέος σύλλογος, ωστόσο θέτουμε ως στόχο να χαράξουμε και (ει δυνατόν) να γράψουμε τη δική μας ιστορία. Διότι η ιστορία γράφεται καθημερινά με έργα και πράξεις και δεν μένει στάσιμη στο παρελθόν…

Είμαστε ένας νέος σύλλογος που θέλει να φέρει το “καινούριο” στο χανιώτικο μπάσκετ. Απεδείχθη εξάλλου, περίτρανα τα προηγούμενα χρόνια ότι η διάλυση πολλών ομάδων των Χανίων και η παρουσία μόνο μίας, μόνο αρνητικές συνέπειες προκάλεσε στην ανάπτυξη του μπάσκετ της πόλης, αφού εξέλειπε ο ανταγωνισμός!

Επιθυμία μας είναι, τέλος, η καλύτερη δυνατή σχέση και συνεργασία με όλους τους συλλόγους της Κρήτης και ιδιαίτερα των Χανίων. Διότι το μπάσκετ είναι ενιαίο, είναι το άθλημα που αγαπάμε και σε αυτό δεν χωρούν εγωισμοί…

Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook