Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων στην οποία θα συμμετέχει και η Ένωση Γονέων Δήμου Χανίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

"Τα προβλήματα στην Παιδεία είναι διαχρονικά. Η υποχρηματοδότηση, η στελέχωση με το θεσμό των αναπληρωτών και όχι μόνιμων εκπαιδευτικών, οι περικοπές και οι συντμήσεις αποτελούν μια πραγματικότητα. Επειδή οι γονείς έχουμε κουραστεί να λέμε πόσα είναι τα κακώς κείμενα και επίσης να πληρώνουμε ακριβά  τη δωρεάν παιδεία μας πιστεύουμε ότι:

Μιλάμε για την Παιδεία και την εκπαίδευση που θέλουμε όταν:

1)Το ποσοστό για την Παιδεία στον προϋπολογισμό τους κράτους ξεπερνάει το 5%  (αλλιώς διαχειριζόμαστε τη μιζέρια μας και λέμε απλά κουβέντες)

2)Το Εθνικό σύστημα Παιδείας θα πρέπει να έχει μία ενιαία και ολοκληρωμένη στόχευση σε όραμα και εφαρμογή, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και τη Δευτεροβάθμια  με πυρήνα  να παραδώσει στην κοινωνία και στην Τριτοβάθμια πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα  που σέβονται δικαιώματα και υποχρεώσεις ,που διεκδικούν και είναι ενεργοί πολίτες, που δημιουργούν ένα κόσμο δικαίου, μια κοινωνία ανθρώπινη σε ένα Περιβάλλον που προστατεύεται   για να παραδοθεί στους επόμενους.

3) Οι σχολικές επιτροπές των Δήμων να ελέγχουν, και να  αξιολογούν  προτεραιότητες όσο αφορά την ασφάλεια και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων  έχοντας μια πλήρη εικόνα  καταγεγραμμένη και διεκδικώντας νέα σχολική στέγη όπου υπάρχει ανάγκη.

4) Θέλουμε σχολεία που τα παιδιά μας θα θέλουν να πηγαίνουν γιατί τους αρέσουν, γιατί αναπτύσσουν τα ιδιαίτερα τάλαντα και χαρακτηριστικά τους, γιατί  χαίρονται την παιδικότητα και ανακαλύπτουν την εφηβεία τους και μεγαλώνουν όμορφα. Να έχουν κτίρια και χώρους αξιοπρεπείς για μάθηση και άσκηση, για συναντήσεις και δράσεις.

5) Όσο η παραπαιδεία  καλά κρατεί θα πρέπει να σιωπούμε μπροστά στα παιδιά μας και να μην τα οδηγούμε να απολογούνται για τα λάθη των μεγάλων!!! 

Αυτά κι άλλα πολλά  …λέμε οι γονείς και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για τα θέματα της Παιδείας την Τρίτη 25/10 στις 18.30 στην Πλατεία της  Αγοράς και καλούμε τους γονείς   να έρθουν και να διεκδικήσουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τα σχολεία που αξίζουν τα παιδιά μας."