Το ενδεχόμενο να ιδρύσει Συνεταιρισμό Προμηθειών εξετάζει σοβαρά ο Σύλλογος Εστίασης Νομού Χανίων. Στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε σήμερα ο σύλλογος, αντιμετωπίστηκε θετικά η ιδέα αυτή με στόχο ένας τέτοιος συνεταιρισμός να στηρίξει ως επί το πλείστον ντόπιους παραγωγούς. Ωστόσο, όπως διαφάνηκε στη συζήτηση, κάτι τέτοιο αποτελεί εγχείρημα που απαιτεί χρόνο και οργάνωση. 

Επιπλέον κατά τη συνέλευση, συζητήθηκε ο τρόπος οργάνωσης και υλοποίησης μιας πρωτοβουλίας με τίτλο “Βγαίνουμε Τετάρτη” ενώ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων καθώς υπάρχει νέος σχεδιασμός προς ψήφιση από τον δήμο αλλά και για θέματα μείωσης παγίων και δημοτικών φόρων. 

Στη συζήτηση έγινε ενημέρωση για την ΑΕΠΙ και άλλους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και για το νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση το οποίο όπως τόνισαν χαρακτηριστικά στη συνέλευση την καθιστά ΑΕ κερδοσκοπικού χαρακτήρα χωρίς έλεγχο από το κράτος αλλά με πλήρη προστασία από αυτό και αμοιβολόγιο κατά το δοκούν.

Τέλος έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις στην πόλη καθώς και ενημέρωση από τον Πρόεδρο του EBEX, Γιάννη Μαργαρώνη για θέματα του κλάδου εστίασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook