Το ασημένιο βραβείο στην ενότητα «πράσινη πόλη» και στην κατηγορία εφαρμογές τεχνολογίας περιβάλλοντος, παρέλαβαν σήμερα στην Αθήνα κατά την τελετή απονομής των Best City Awards 2016, τα στελέχη της ΔΕΔΙΣΑ.

Την τιμητική αλλά και ουσιαστική αυτή διάκριση παρέλαβαν ο Δήμαρχος Χανίων και Προέδρος της ΔΕΔΙΣΑ κ. Τάσος Βάμβουκας συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης κ. Γιάννη Κουτράκη και τον διευθυντή του ΕΜΑΚ (Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης) κ. Κώστα Πατεράκη. 

Το βραβείο αφορά τις καινοτόμες εφαρμογές που εισάγει η ΔΕΔΙΣΑ στην διαχείριση των αποβλήτων μέσω του προγράμματος life-ewas. Το πρόγραμμα life-ewas, το οποίο υπεβλήθη το 2015 επί προεδρίας Μιχάλη Τζινευράκη και υλοποιείται σήμερα, εστιάζει στην βελτιστοποίηση των δρομολογίων συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων μέσω της τοποθέτησης αισθητήρων αναγνώρισης στάθμης οι οποίοι βρίσκονται εντός των κάδων.

Οι αισθητήρες ενημερώνουν μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε πραγματικό χρόνο μια βάση δεδομένων σχετικά με το ύψος της στάθμης των αποβλήτων εντός του κάδου. 

Με τον τρόπο αυτό ο χρήστης έχει την δυνατότητα να οργανώσει και να βελτιστοποιήσει τα δρομολόγια με πολλαπλά οφέλη σχετικά με την μείωση των αερίων εκπομπών που επηρεάζουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την μείωση του κόστους δρομολογίου, την μείωση της όχλησης προς τους περίοικους κ.λπ. 

Το συγκεκριμένο βραβείο, είναι το πέμπτο που αποσπά η ΔΕΔΙΣΑ για τις δράσεις της στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook