Ο πόλεμος ανακοινώσεων συνεχίζεται για το θέμα της λήψης δανείου από τον δήμο Χανίων με στόχο να καλύψει τα παλιά δάνεια.

Μετά την απάντηση της παράταξης Χανιά Μαζί για τον Δήμο μας προς τον Βάμβουκα, στην οποία ανέφερε ότι η προηγουμένη δημοτική αρχή δεν προχώρησε σε δανειακή σύμβαση ενώ έκανε λόγο για "κουκιά" που δεν βγαίνουν κστη δημοτική αρχή, έρχεται ανακοίνωση - απάντηση από τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Βλαχάκη, ο οποίος χαρακτηρίζει τη δημοτική παράταξη Σκουλάκη "εμπαθή" και "αδιάβαστη" καθώς όπως επισημαίνει είχε και η ίδια πάρει δάνειο στο παρελθόν.

Ακολουθεί η απάντηση του Μ. Βλαχάκη:

"Η παράταξη του κυρίου Σκουλάκη για άλλη μια φορά εμφανίζεται εμπαθής προς την δημοτική αρχή και, από ό,τι φαίνεται πλέον, αδιάβαστη για το θέμα της αναχρηματοδότησης των δανείων τα οποία είχαν συναφθεί από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους.

Εμπαθής, μιας και δεν υιοθετεί με την ψήφο της μια απόφαση που εξοικονομεί 380.000€ ετησίως, κυρίως από τη μείωση των επιτοκίων από 5,9% που είναι σήμερα σε 4,3%  και που με ρητή δέσμευση του Δημάρχου θα διατεθούν σε έργα προσβασιμότητας στην πόλη.

Υποτιμά δε ευθέως τον θεσμό των δημοτικών συμβούλων, τους οποίους μετρούν ως "κουκιά", κρίνοντας μάλλον εξ ίδιων τα αλλότρια.

Επί της ουσίας, αδιάβαστοι, καθώς οι όροι της αναχρηματοδότησης των δανείων ΔΕΝ έχουν απορριφθεί από το δημοτικό Συμβούλιο, όπως εσφαλμένα και με χαιρεκακία αναγράφουν στην ανακοίνωση. Αντιθέτως, έχουν εγκριθεί μιας και η απόφαση ήθελε αυξημένη πλειοψηφία επί των ΠΑΡΟΝΤΩΝ ( έλαβε 22 θετικές ψήφους), νόμος 4316/2014, άρθρο 81.

Επιπρόσθετα, ψευδώς και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών, μας υπενθυμίζουν «ότι ουδέποτε η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προβεί σε υπογραφή δανειακής σύμβασης για τον Δήμο».

Πιάνονται αδιάβαστοι και για τα δικά τους πεπραγμένα, αγνοώντας την 1221 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2012, «για υπαγωγή στην Ρύθμιση Αποπληρωμής των Δανείων με την οποία επιμηκύνεται άπαξ έως οκτώ (8) έτη από τη λήξη της δανειακής σύμβασης όπως αυτή ισχύει σήμερα, με περίοδο χάριτος διαρκείας έως τρία (3) έτη, αρχής γενομένης από 1-1-2013, εντός της οποίας καταβάλλονται μόνο τόκοι, με μειωμένο το επιτόκιο των δανείων αυτών, κατά την εν λόγω περίοδο χάριτος κατά μισή (0,5)ποσοστιαία μονάδα». Αρ. Απόφασης 1221 του 2012 με ΑΔΑ: ΒΕΦΙΩΗ5-ΧΕ4

Από κάτω αναγράφονται ως παρόντες και παρούσες σύμβουλοι της τότε πλειοψηφίας οι οποίοι στην προηγούμενη συνεδρίαση απέρριψαν ως χωρίς προηγούμενο όμοια ρύθμιση. Εμπαθείς και αδιάβαστοι(;)….

Μιχάλης Βλαχάκης
Αντιδήμαρχος Δήμου Χανίων
Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων