Σε …τασάκι έχει μετατραπεί η παιδική χαρά στο πάρκο Μικράς Ασίας στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο.

Η παιδική χαρά που απευθύνεται σε παιδάκια μικρής ηλικίας έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και το λυπηρό είναι πως για την κατάσταση αυτή ευθύνονται οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών.

Πως αλλιώς να εξηγήσεις τα χάρτινα ποτήρια που έχουν κάνει …βουνό πίσω από το παγκάκι που επιλέγουν οι περισσότεροι γονείς να καθίσουν καθώς βρίσκεται πιο κοντά στις κούνιες και την τραμπάλα.

Τα αποτσίγαρα είναι περισσότερα από τα χαλίκια σε ένα πάρκο που οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους από τη βρεφική ακόμη ηλικία για να παίξουν με τα κουβαδάκια τους.

Μωρομάντηλα διασκορπισμένα αφού κάποιος γονιός αποφάσισε να καθαρίσει τα χεράκια του παιδιού του, που το πήγε στο πάρκο για να παίξει, ξέχασε ωστόσο να τα μαζέψει. Μάλλον δεν σκέφτηκε ότι και την επόμενη μέρα το παιδί του θα παίζει ανάμεσα στα μωρομάντηλα που ο ίδιος έχει παρατήσει στο σημείο.

Ίσως να είναι ο ίδιος που άφησε το άδειο ποτήρι πίσω από το παγκάκι, ο ίδιος που πετούσε τα αποτσίγαρα στα χαλίκια που το παιδί του λατρεύει να παίζει, ίσως ακόμη να είναι ο ίδιος που μια από αυτές τις μέρες θα στείλει επιστολή στα μέσα να παραπονεθεί για την αδιαφορία του δήμου, τα αδέσποτα και το βρώμικο πάρκο που αναγκάζεται να παίζει το παιδί του.

Ίσως πάλι να περιμένει πως το πάρκο θα καθαριστεί από μια ακόμη δράση του δραστήριου πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής στην οποία εκείνος φυσικά δεν θα συμμετέχει.

Για την ιστορία δεν βρήκαμε πουθενά οτιδήποτε που να μπορεί να έχουν πετάξει παιδιά μικρά ή μεγαλύτερα, ούτε καν περιττώματα ζώων.

Δεν είναι τυχαίο πως το μοναδικό καθαρό σημείο είναι το παγκάκι στο ανηφορικό σημείο της παιδικής χαράς το οποίο συνήθως δεν χρησιμοποιείται από «ανθρώπους».