Επεισόδιο με ξυλοδαρμό και ένταση επικράτησε έξω από τα δικαστήρια του Ηρακλείου κατά την απολογία σήμερα στον ανακριτή του 66χρονου ο οποίος σε αιματηρό επεισόδιο στις Πατσίδες του δήμου Αρχανών Αστερουσίων τραυμάτισε 69χρονο ο οποίος στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματά του.

Το επεισόδιο συνέβη όταν συγγενείς του 69χρονου που κατάγεται από τα Ανώγεια, επιχείρησαν την ώρα που είδαν τον κατηγορούμενο να τον πλησιάσουν. Ωστόσο η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στα δικαστήρια δεν τους επετρέψε να προχωρήσουν με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένταση και να προκληθεί επεισόδιο με ξύλο και φωνές.

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος στον ανακριτή

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο 66χρονος υποστήριξε ότι εκείνο το πρωί ήταν έξω στην αυλή του όταν κάποια στιγμή ήρθε ο 69χρονος, του έδωσε ένα όνομα ανθρώπου στην περιοχή (το οποίο είναι υπαρκτό) και τον ρώτησε αν τον ξέρει. Ο 66χρονος του είπε ότι δεν τον γνωρίζει. Στη συνέχεια ο 69χρονος του ζήτησε ένα ποτήρι νερό και μετά του ζήτησε να του φτιάξει αν μπορεί και έναν καφέ. Ο 66χρονος δέχτηκε και πήγε να του φτιάξει καφέ. Την ώρα που του έφτιαχνε καφέ, ο 69χρονος του επιτέθηκε με μια μαγκούρα. Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να φύγει όμως ο 69χρονος τον έπιασε από το λαιμό και με μαχαίρι που του έβαλε μέσα στο στόμα του έκοψε τα χείλη. Όπως είπε μάλιστα ο κατηγορούμενος, αν το μαχαίρι που κρατούσε ο 69χρονος ήταν μεγαλύτερο τότε θα του έκοβε και τον λάρυγγα. Επειδή ο κατηγορούμενος φοβήθηκε ότι θα τον λήστευε έβγαλε μαχαίρι με αποτέλεσμα να αλληλομαχαιρωθούν.

Ο κατηγορούμενος εκτίμησε ότι ο 69χρονος πήγε να τον ληστέψει καθώς ήταν γνωστό ότι ο 66χρονος είχε γεωργικά εισοδήματα και χρήματα. 

Στον 66χρονο που πέρασε το κατώφλι του ανακριτή, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κρίθηκε προφυλακιστέος. 

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας του 66χρονου ο οποίος ήταν περίπου 90 χρόνων και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, απεβίωσε σήμερα το πρωί.

 

Flashnews – Ρένα Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook