Για προκλητική στάση των τοπικών αρχών των Χανίων, κάνει λόγο η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων αναφορικά με τον ελλιμενισμό του Ελικοπτεροφόρου του ΝΑΤΟ USS WASP.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

“Προκλητική για άλλη μια φορά  αποδεικνύεται η στάση  των Τοπικών Αρχών των Χανίων, μετά τις ανακοινώσεις τους για τον ελλιμενισμό στα Χανιά του Ελικοπτεροφόρου του ΝΑΤΟ USS WASP (LHD1). 

Το Ελικοπτεροφόρο έφτασε στην πόλη μας χθές, Δευτέρα 24 Οκτώβρη, και θα παραμείνει για 9 μέρες με σκοπό, όπως τόνισε στον Αντιπεριφερειάρχη  και στο Δήμαρχο Χανίων ο νέος διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, πλοίαρχος Μπραντ Τζ. Κόλινς, η ξεκούραση και η αναψυχή του πληρώματος.  Η προκλητική απάντηση των τοπικών αρχόντων σε αυτή τη δήλωση, απευθυνόμενος και προς τον τύπο, ήταν ότι τέτοιου είδους επισκέψεις είναι πάντα αυπρόσδεκτες, αφού αποτελούν τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία, ιδιαίτερα σε περίοδο κάμψης λόγω της λήξης της τουριστικής σεζόν.  

Η στάση τους αυτή μόνο προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων που έχουν σπείρει οι ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας με τρομερά αβέβαιο μέλλον, όπου το Αιγαίο και η Μεσόγειος έχει γίνει θάλασσα νεκρών προσφύγων και μεταναστών, και όπου καθημερινά οι εργαζόμενοι της χώρας υποφέρουν από τα δεινά που τους έχουν φορτώσει στην πλάτη οι αστικές κυβερνήσεις στο όνομα της οικονομικής κρίσης, οι τοπικές αρχές του τόπου μας θεωρούν τονωτική ένεση για την τοπική κοινωνία την επίσκεψη των νατοϊκών ιμπεριαλιστών, των φονιάδων των λαών, αυτών που έχουν προκαλέσει τους πολέμους, την προσφυγιά, την εξαθλίωση.  

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίσκεψη του ελικοπτεροφόρου USS WASP στον τόπο μας, αλλά και τη στάση των Τοπικών Αρχόντων, που προσφέρουν απλόχερα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς γη και ύδωρ. 

Ως Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ( ΕΕΔΥΕ) καλούμε όλη τη χανιώτικη κοινωνία, τους ξενοδόχους και τους μαγαζάτορες να γυρίσουν την πλάτη στα ματωμένα δολάρια των ιμπεριαλιστών, να μην τους δεχτούν σε καμιά τοπική επιχείρηση και απαιτούμε: 
•    Άμεση απομάκρυνση του Ελικοπτεροφόρου USS WASP από τα Χανιά. 
•    Να κλείσει η Αμερικανονατοϊκή Βάση στη Σούδα 
•    Απομάκρυνση όλων των ιμπεριαλιστικών Βάσεων από το ελληνικό έδαφος
•    Άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται σε αποστολές του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook