Εκδρομή  από τις Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου σε Βούτες, Πετροκέφαλο, Πενταμόδι, Άγιο Μύρωνα και Πυργού.

Συνεχίζονται και φέτος οι θεματικές εκδρομές από τις Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου. Στόχος των δράσεων αυτών είναι να αναδειχθεί ο πολιτισμός, η παράδοσης, η ποικιλομορφία της Κρητικής γης αλλά και η διατροφή, τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία της ενδοχώρας του Ηρακλείου. Επιπλέον μέσα από αυτή τη διαδικασία θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τη φύση αλλά και με όμορφες γωνιές της κρητικές υπαίθρου.  

Έτσι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου οι Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν εκδρομή στα χωριά Βούτες, Πετροκέφαλο, Πενταμόδι, Άγιο Μύρωνα και Πυργού. 

Πρώτη στάση θα γίνει στο χωριό Βούτες και αμέσως μετά στο χωριό Πετροκέφαλο. Εκεί, όσοι συμμετέχουν στην εκδρομή θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα σοκάκια του χωριού και να επισκεφθούν το μικρό Ιστορικό Μουσείο του. Θα ακολουθήσει στάση για καφέ στο Πενταμόδι. Επόμενο χωριό ο Άγιος Μύρωνας με τα γραφικά του σοκάκια, την θέα από την Αποπάντενα και το προσκύνημα στον Ιερό Ναό και την σκύτη του Αγίου Μύρωνα. Τελευταίος σταθμός της Κυριακάτικης εκδρομής θα είναι το χωριό Πυργού με τα αρχαία λατομία και τα αρχαία λαγούμια συλλογής νερού. Η κατάληξη της εκδρομής θα είναι σε ρακοκάζανο με τσικουδιά και ένα μικρό παραδοσιακό γεύμα.

Το πρόγραμμα θα καλύψουν επιστημονικά ο εθελοντής – γεωλόγος κ. Στέλιος Μανωλιούδης και ο φιλόλογος- ερευνητής κ. Κώστας Μαστρογιαννάκης. 

Τόπος συνάντησης και επιβίβασης στο λεωφορείο είναι η πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, στις 09.30 το πρωί της Κυριακής. 
Για πληροφορίες και κρατήσεις σχετικά με την εκδρομή: 

Κακουλάκη Χάρη 6932400733 
Κρανιωτάκη Μαρίνα 6937100083
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook