Τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορούν τη διαμόρφωση του σύγχρονου επιτελικού κράτους, την απλοποίηση των διαδικασιών, με έξυπνες εφαρμογές και φυσικά το ζήτημα του νέου βαθμολογίου και μισθολογίου στο δημόσιο, παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, μαζί με τους υφυπουργούς Ντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη, στα μέλη του ΚΤΕ Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Ρεππας άκουσε τις απόψεις των βουλευτών του κινήματος και διεξήχθη μία συζήτηση εφ\’ όλης της ύλης, ενώ συμφωνήθηκε η καθιέρωση τακτικών θεματικών συναντήσεων.

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάρτιση του νέου μισθολογίου στο δημόσιο, το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα για δημόσια διαβούλευση, στις αρχές Αυγούστου και στη συνέχεια να σταλεί στη Βουλή, προς ψήφιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υφιστάμενο σύστημα αμοιβών θα καταργηθεί, θα κοπούν τα δεκάδες επιδόματα, ενώ ταυτόχρονα θα αμβλυνθούν οι κραυγαλέες μισθολογικές ανισότητες, που υπάρχουν ακόμη στο «στενό» δημόσιο τομέα.

Αναμένεται να διατηρηθούν τρία μόνο γενικά επιδόματα, τα οποία χορηγούνται και σήμερα (οικογενειακό, σπουδών και θέσης ευθύνης) και θα καταργηθούν όλα τα ειδικά επιδόματα με την αντικατάστασή τους από ένα χρηματικό ποσό, που θα κλιμακώνεται ανάλογα με την κατηγορία των υπαλλήλων.

Παράλληλα, το κίνητρο απόδοσης θα μετατραπεί σε πριμ παραγωγικότητας, το οποίο θα χορηγείται έπειτα από αξιολόγηση των υπαλλήλων, προκειμένου αυτό να αποτελέσει κίνητρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος, όπως έχει γίνει γνωστό, στόχος της κυβέρνησης παραμένει η μείωση της μισθολογικής δαπάνης, την προσεχή τριετία στα 16,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο όλων των χωρών της ευρωζώνης, κάτι που αναφέρεται και στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Η μείωση αυτή θα επιτευχθεί κυρίως από την αποχώρηση περίπου 150.000 δημόσιων υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook