Κατά τη διάρκεια έρευνας για μέλη συμμοριών ναρκωτικών η αστυνομία της Βραζιλίας ανακάλυψε κατά τύχη τον 36χρονο Armando de Andrade. Ο άνδρας αντίκρισε χθες για πρώτη φορά τον κόσμο ελεύθερος ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια που ο πατέρας και η μητριά του τον κρατούσαν κλεισμένο σε δωμάτιο του σπιτιού τους!

Ο Armando είχε «εξαφανιστεί» σε ηλικία 16 ετών και, όπως γράφει η Daily Mail, βρέθηκε δεμένος στο κρεβάτι σε ένα μικρό δωμάτιο χωρίς παράθυρο στο σπίτι της οικογένειας στο Σάο Πάολο.

Τα νύχτα των ποδιών του και των χεριών του ήταν τεράστια, σύμφωνα με μάρτυρες που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, και το μούσι του έφτανε μέχρι τα γόνατά του. Οι αστυνομικοί που τον βρήκαν είπαν επίσης πως ήταν υποσιτισμένος.

Η αστυνομία πιστεύει πως έζησε ουσιαστικά στο σκοτάδι στο μικρό δωματιάκι που δεν είχε ούτε παράθυρα ούτε λάμπες ενώ το πάτωμα του δωματίου ήταν γεμάτο ανθρώπινα περιττώματα.

«Σηκώθηκε, αδύναμος, χωρίς να πει λέξη. Τον οδηγήσαμε έξω από το σπίτι και δεν έλεγε τίποτα, δεν ξέραμε αν ήταν τρομαγμένος ή ναρκωμένος», περιέγραψε ο αστυνομικός που ηγείτο της επιχείρησης. «Δεν μας αναγνώρισε ως αστυνομικούς, άρχισε να ζητά βοήθεια και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ήταν σε εκείνο το μέρος για 20 χρόνια, είναι πολύ ανθυγιεινό, δεν θα είχε επιβιώσει, δεν έχει καθόλου φως».

Οι γείτονες της οικογένειας θυμούνται πως ήταν ένας κανονικός 16χρονος όπως οι συνομήλικοί του, που του άρεσε το skateboard και η κιθάρα, όταν ξαφνικά εξαφανίστηκε.

Η οικογένειά του έλεγε στους φίλους του, που τον αναζητούσαν, πως είχε μετακομίσει σε άλλο μέρος στη Βραζιλία και πως ήταν καλά.

Ένας γείτονας είπε πως οι γονείς του τον κλείδωσαν στο δωματιάκι επειδή άρχισε να πειραματίζεται με το αλκοόλ. «Μόλις το αλκοόλ μπήκε στη ζωή του η οικογένεια αποφάσισε αυτή την προσέγγιση και τον κράτησε κλειδωμένο όλα αυτά τα χρόνια», σχολίασε.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ο πατέρας του Amancio de Andrade αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως ο γιος του έφυγε από το σπίτι σε ηλικία 18 ετών και επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας από τους γονείς του να τον κλειδώσουν στο δωματιάκι για να καταφέρει να ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

«Είναι ολόκληρος άνδρας, δεν επικοινώνησε μαζί μας μέχρι την περασμένη εβδομάδα που ήρθε, του δώσαμε φαγητό και τον αφήσαμε να μείνει στο δωματιάκι στο υπόγειο. Εκείνος μου ζήτησε να κλειδώσω την πόρτα για να μην μπορεί να βγει», είπε.

Ο Armando φιλοξενείται σε ψυχιατρική κλινική και είναι τόσο τραυματισμένος ψυχικά που δεν μπορεί ούτε να μιλήσει.

Οι γονείς του δεν έχουν συλληφθεί και έφυγαν από το σπίτι τους επειδή είχαν γίνει στόχος οργισμένων αντιδράσεων από τους γείτονές τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook