Το Διασυλλογικό Παγκρήτιο Τουρνουά Μπριτζ, το οποίο διοργανώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ (Ε.Ο.Μ.), θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort 5* στο Φόδελε.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει πλέον γίνει θεσμός, μια Παγκρήτια γιορτή του πνευματικού αθλήματος του Μπριτζ, με συμμετοχές αθλητών από όλους τους ομίλους της Κρήτης. Διοργανωτής για το 2016 είναι ο Όμιλος Μπριτζ Ηρακλείου (Ο.Μ.Η.) ο οποίος και διακρίθηκε ως «Πολυνίκης Όμιλος Ελλάδος» στους Πανελλήνιους Διασυλλογικούς Αγώνες που διοργάνωσε η Ε.Ο.Μ. Ο Όμιλος Μπρίτζ Ηρακλείου συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στις κατηγορίες που αγωνίστηκαν οι αθλητές του, με τη διάκριση αυτή να επιβεβαιώνει το πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο του Ομίλου του Ηρακλείου.

Εξαιρετικές επιδόσεις είχαν και οι υπόλοιποι όμιλοι της Κρήτης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη διάκριση ζεύγους αθλητών από τον Όμιλο Χανίων στο παγκόσμιο ταυτόχρονο πρωτάθλημα.
 
Μέγας χορηγός του Διασυλλογικού Παγκρήτιου Τουρνουά Μπριτζ είναι το ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort 5*, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν τη σχετική προκήρυξη από την Ε.Ο.Μ. εδώ.


 
Το άθλημα Μπριτζ

Το Μπριτζ, μαζί με το σκάκι, είναι τα μοναδικά πνευματικά αθλήματα που έχουν αναγνωριστεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το Μπριτζ παίζεται με τράπουλα, αλλά αντίθετα με άλλα παιχνίδια με χαρτιά, δεν είναι τυχερό παιχνίδι. Για να παιχτεί σε υψηλό επίπεδο, απαιτεί ικανότητα συγκέντρωσης, μνήμη και ικανότητα συνδυασμού πληροφοριών για την εξαγωγή των σωστών συμπερασμάτων.
 
Ο Όμιλος Μπριτζ Ηρακλείου
Αν θέλετε να είστε στην επόμενη γενιά πρωταθλητών, μπορείτε να εγγραφείτε στα μαθήματα μπριτζ που μόλις άρχισαν. Στο Ηράκλειο, τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα στις 20:00, στον 4ο όροφο του Μεγάρου Ντορέ, στην Πλατεία Ελευθερίας.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τον Όμιλο Μπριτζ Ηρακλείου και τα μαθήματα μπορείτε να βρείτε μέσω των ιστοσελίδων μας (www.fb.com/HeraklionBridgeClub και www.heraklion-bridge.ga), ή στα τηλέφωνα 6946 957784 (κ. Γεωργουλάκης Γιώργος) και 6946 414149 (κ. Καμαριανάκης Μάνος).
 
Αξίζει να σημειωθεί πώς οι δραστηριότητες του ΟΜΗ υποστηρίζονται από την ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΚ LINES & BLUESTAR FERRIES, καθώς και από τον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής − Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook