Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε σήμερα στη Περιφέρεια ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μαζί με στελέχη του κόμματος. Στη συνάντηση ο κ. Θεοχαρόπουλος εξέφρασε την στήριξη του στον σχεδιασμό της Περιφέρειας για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως είναι ο ΒΟΑΚ με ρήτρα διαθεσιμότητας χωρίς διόδια, τονίζοντας ότι απαιτείται αποκέντρωση, και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Σταύρος Αρναουτάκης γνωρίζει πολύ καλά τα αυτοδιοικητικά θέματα και προωθεί λύσεις.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε: 

«Ο Περιφερειάρχης Κρήτης γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα Αυτοδιοικητικά θέματα και προωθεί λύσεις. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να προωθήσουμε αυτές τις λύσεις και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν εδώ και τώρα. Χρειάζεται αποκέντρωση, μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες, χρειάζεται επιτέλους ο θεσμός της Περιφέρειας και η τοπική Αυτοδιοίκηση να λάβουν την αξία που έχουν. Για παράδειγμα την πρόταση της Περιφέρειας για τον ΒΟΑΚ και πως μπορεί να λυθεί, με την ρήτρα διαθεσιμότητας χωρίς διόδια που είναι η μοναδική πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί. Ταυτόχρονα μιλήσαμε και για άλλα θέματα της Περιφέρειας και για τα ζητήματα των χρηματοδοτήσεων, αγροτικών έργων για τα οποία πρέπει να σταματήσουν οι καθυστερήσεις, η γραφειοκρατία. Η γραφειοκρατία και η λογική του κεντρικού κράτους που νομίζει ότι μπορεί να τα λύσει όλα».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Θεοχαρόπουλο για τα αναπτυξιακά έργα στη Κρήτη με έμφαση στον ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, την συνύπαρξη του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.
«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ τον κ. Θεοχαρόπουλο με τον οποίο είχαμε μια εξαίρετη συνεργασία όταν ήταν ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Θέσαμε όλα τα θέματα του νησιού μας και αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε σε κάθε Πρόεδρο κόμματος. Εμείς θέλουμε την υποστήριξη από την ΔΗΜΑΡ για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης που είναι ο ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, την συνύπαρξη του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, την απασχόληση και την αλληλεγγύη που χρειάζεται ο τόπος μας. Σε όλα αυτά τα θέματα έχουμε μια ταύτιση απόψεων και θεωρώ ότι θα έχουμε και την βοήθεια την δική του. Πρώτος στόχος που θέτουμε είναι ο ΒΟΑΚ με ρήτρα διαθεσιμότητας χωρίς διόδια, ένα μεγάλο θέμα που διεκδικούμε κάθε ημέρα γιατί είναι η μόνη ρεαλιστική υλοποιήσιμη λύση που προτείνει η Περιφέρεια μας». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook