Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει από το βράδυ της Κυριακής, μετά τον πνιγμό του μικρού αγοριού, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας. Σύρος πρόσφυγας, καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό γυναίκας, η οποία εργάζεται στο catering που σιτίζει τους πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας.

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, πρόσφυγες γρονθοκόπησαν και έστειλαν αιμόφυρτη στο νοσοκομείο ελληνίδα εργαζόμενη κάτοικο της περιοχής, επιτέθηκαν με σιδερένιες σχάρες εναντίον εργαζομένων παρακείμενης καφετέριας, κυνήγησαν τον έναν από τους δύο ιδιοκτήτες της, προπηλάκισαν τους έντρομους θαμώνες της καφετέριας, ενώ το πλήρωμα του περιπολικού που έφθασε στο LM Village έτυχε «θερμής» υποδοχής.

«Αυτά που συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής μας τρόμαξαν και ελπίζω να μην υπάρχει συνέχεια», δήλωσε θαμώνας της καφετέριας που δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση προσφύγων. «Κάποιοι έβγαλαν και μικρά μαχαίρια αλλά δεν τα χρησιμοποίησαν», δήλωσε σύρος πρόσφυγας, που ήταν αυτόπτης μάρτυς στον ξυλοδαρμό της γυναίκας.

Ξυλοκόπησαν γυναίκα

Λίγα λεπτά μετά τον εντοπισμό του μικρού παιδιού στη μικρή πισίνα, σύμφωνα με το patrisnews.com, ελληνίδα εργαζόμενη στο catering που σιτίζει τους πρόσφυγες, πηγαίνει έντρομη κοντά στην πισίνα για να δει τι έχει συμβεί. Εκεί την περικυκλώνουν πρόσφυγες, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από την πισίνα και αρχίζουν να τις φωνάζουν και να την γρονθοκοπούν.

Κάποιοι από τους πρόσφυγες, περίπου 7-8 άνδρες, όπως είπε Σύρος που ήταν σε κοντινή απόσταση), συνεχίζουν να την γρονθοκοπούν στο πρόσωπο, την πλάτη και τα πλευρά, ενώ ένας την κλωτσούσε! Η γυναίκα σωριάζεται στο έδαφος δίπλα στην πισίνα. Τότε κάποιοι άλλοι από τους  πρόσφυγες, φωνάζουν στους δράστες να σταματήσουν και εκείνοι απομακρύνονται. «Κάποιοι είχαν βγάλει και μικρά μαχαίρια», λέει στην «Πατρίς» ο σύρος πρόσφυγας, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας αυτού του θλιβερού επεισοδίου και συνεχίζει: 

Οι αδελφοί μου ήθελαν να πάρουν το αυτοκίνητό της για να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο αφού αργούσε το ασθενοφόρο. Όμως όπως είχαμε καταλάβει το παιδί πρέπει να ήταν ήδη νεκρό.

Η ελληνίδα γυναίκα, μεταφέρθηκε αιμόφυρτη και  σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Πύργου, εξετάστηκε από τους γιατρούς οι οποίοι τις πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και οι γυναίκα με την βοήθεια συγγενών της έφυγε από το νοσοκομείο τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Μέχρι και χθες το βράδυ δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει για την περιπέτεια τρόμου που έζησε στα χέρια ομάδας προσφύγων.

Με σιδερένιες σχάρες εναντίον εργαζομένων

Στη γνωστή καφετέρια στη Μυρσίνη, εκείνη την ώρα βρίσκονταν περίπου 40 θαμώνες, μεταξύ των οποίων και η κόρη του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, κάποια στιγμή έξω από το μαγαζί ακούγονται φωνές. Κάποιοι ουρλιάζουν στην αραβική γλώσσα. Οι πρόσφυγες μπαίνουν στο μαγαζί και προπηλακίζουν τους θαμώνες, οι οποίοι παρακολουθούν έντρομοι το σκηνικό κα δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. 

Στη συνέχεια, οι τρεις πρόσφυγες βγαίνουν από το μαγαζί και τους ακολουθούν και οι δύο σερβιτόροι του καταστήματος. Οι πρόσφυγες ξηλώνουν τις σχάρες για τα όμβρια από το μαγαζί και κινούνται απειλητικά κατά των δύο σερβιτόρων, οι οποίοι τρέπονται σε φυγή για να αποφύγουν τα χτυπήματα. 

«Οι τρεις πρόσφυγες με σχάρες στα χέρια κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των εργαζομένων του καταστήματος και του αδελφού μου», δήλωσε αποκλειστικά την «Πατρίς» ένας από τους ιδιοκτήτες της καφετέριας και συνέχισε: «Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε αν δεν έτρεχαν να φύγουν… Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που δεχθήκαμε επίθεση. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι ζητούσαν να μεταφέρουμε ένα παιδάκι που ήταν ήδη νεκρό στο νοσοκομείο. Φοβάμαι για την συνέχεια. Πρέπει να πω επίσης ότι πολλές φορές όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκονται οι πρόσφυγες στο κέντρο, βλέπουμε τα μικρά παιδιά να κυκλοφορούν μόνα τους, χωρίς τους γονείς τους. Το καλοκαίρι τα βλέπαμε να μπαίνουν μόνα τους στη θάλασσα… Λυπάμαι πολύ για τον θάνατο του μικρού παιδιού». 

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το patrisnews.com, ότι πρόσφυγες από το βράδυ της Κυριακής έχουν δημιουργήσει ομάδες περιφρούρησης της εισόδου του LM Village και απαγορεύουν την είσοδο σε όλους. Οι μόνοι που εισέρχονται είναι τα μέλη της επιτροπής συντονισμού, γιατροί και εθελοντές. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook