Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2011, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 28/09/2011, η πρώτη συνάντηση των αρμόδιων παραγόντων του τουρισμού στο Δήμο Αγίου Νικολάου, με θέμα το σχεδιασμό των εκδηλώσεων και την κατάρτιση του προγράμματος σχετικά με τον εορτασμό της Εβδομάδας Τουρισμού.

 Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σγουρός, η Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη, ο αντιπρόεδρος της ΔΑΕΑΝ και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στάθης Βιδάλης, ο Διευθυντής της Δημοτικής Ανώνυμης Επιχείρησης Αγ. Νικολάου κ. Μανόλης Πεπόνης, ο ειδικός Σύμβουλος σε θέματα τουρισμού κ. Γιώργος Χουρδάκης, ο κ. Γιώργος Φθενάκης πρόεδρος της Αναπτυξιακή Βραχασίου καθώς και η αρμόδια υπάλληλος από την Αναπτυξιακή Βραχασίου, ο κ. Νίκος Μασσάρος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κριτσάς και η υπεύθυνη του τμήματος Τουρισμού κ. Χρυσάνθη Κουλουμπράκη.

«Τουρισμός-Σύνδεση Πολιτισμών, είναι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2011 . Την 27ηΣεπτεμβρίου 2011, δίνεται έμφαση στο ρόλο του τουρισμού και στην επαφή μεταξύ των Πολιτισμών του κόσμου καθώς και στην προώθηση της παγκόσμιας κατανόησης μέσω των ταξιδιών.

Το μήνυμα αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2011 είναι πως, κάθε λαός και κάθε χώρα διαθέτει μια μοναδική κουλτούρα και χάρη στον τουρισμό, εκατομμύρια άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς έρχονται σε επαφή σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Taleb Rifai, συνεχίζοντας «η αλληλεπίδραση αυτή μεταξύ των ανθρώπων διαφορετικής κουλτούρας και τρόπου ζωής αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία στην αναβάθμιση της ανοχής, του σεβασμού και της αμοιβαίας κατανόησης».

Το 2010, 940 εκατ. τουρίστες ταξίδεψαν σε διαφορετική χώρα από τη δική τους, και ήρθαν σε άμεση επαφή με απτά και μη απτά δείγματα μιας νέας κουλτούρας. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2011 αποτελεί τον εορτασμό αυτής της μοναδικής συνδιαλλαγής και στοχεύει στην διεύρυνση της αντίληψης των αξιών της πολιτισμικής ποικιλότητας.

«Οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί στο Καλό Χωριό , στην Κριτσά και στην Ελούντα συνεπώς με το νέο Καλλικράτειο Δήμο θα πρέπει ο εορτασμός της εβδομάδας τουρισμού να επεκταθεί και στη Νεάπολη καθώς και στην περιοχή Βραχασίου. Στόχος του Δήμου είναι η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών μια και η περιοχή μας είναι κυρίως τουριστική ώστε να κινητοποιήσουμε τις συνειδήσεις του κόσμου. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τη σπουδαία σημασία της ημέρας αυτής, ότι δηλαδή αποτελεί μία μεγάλη γιορτή για εμάς γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε τον τουρισμό μας και την μοναδική κρητική φιλοξενία που διαθέτει ο τόπος μας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.

Οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2011 θα διεξαχθούν κυρίως στις τουριστικές περιοχές του Δήμου, από την Παρασκευή 23/9 έως την Τρίτη 27/09/2011. Θα ενημερωθούν επίσης με επιστολή αλλά και μέσω των ΜΜΕ, όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις ώστε να δηλώσουν τη συμμετοχή τους αν επιθυμούν να διοργανώσουν εκδηλώσεις στην περιοχή τους.

Το εορταστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προσφορές και κεράσματα στους επισκέπτες τόσο στις παραλίες όσο και στα γραφεία πληροφοριών ενώ τα κρητικά προϊόντα και η κρητική διατροφή θα πρωταγωνιστούν σε όλες τις εκδηλώσεις όπως επίσης και η ανάδειξη της κρητικής μουσικής. Αναφέρθηκε ακόμα ότι θα τιμηθούν πρόσωπα τα οποία έχουν συμβάλλει στον τουρισμό καθώς και επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες. Το αναλυτικό Πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook