Μία υπόθεση που είχε τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο.Γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις τηλεοπτικές οθόνες. Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη! 

Στο δικαστήριο των Ιωαννίνων, ξετυλίγονται γεγονότα από την παραμονή και τη φοίτησή του στη Γαλακτοκομική Σχολή, χωρίς όμως μέχρι τώρα να προκύπτει αυτόπτης μάρτυρας έστω σε ένα περιστατικό βίας, από όσα περιγράφονται.

Σπουδαστές που κατέθεσαν είχαν να αφηγηθούν επειδή άκουσαν από κάποιους άλλους ή ακόμη και από την τηλεόραση ενώ η υπεύθυνη του συνεργείου που είχε αναλάβει την φύλαξη, τον καθαρισμό και την σίτιση στη Σχολή κατέθεσε ότι δεν υπέπεσε κανένα τέτοιο συμβάν στην αντίληψη της ίδιας αλλά και του προσωπικού που απασχολούσε, κυρίως των φυλάκων.

Τον Μάρτιο του 2014, ένα χρόνο πριν την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είχε κληθεί από τον Διευθυντή της Σχολής σε σύσκεψη. Ήταν τότε που υπήρξε καταγγελία ότι τον άτυχο σπουδαστή τον χτυπάνε συμπατριώτες του.

Στη σύσκεψη αυτή από τον τότε διευθυντή, που είναι ένας εκ των κατηγορουμένων για παράβαση καθήκοντος, ζητήθηκε να υπάρχει τεταμένη προσοχή από το προσοχή φύλαξης και οποιοδήποτε γεγονός να αναγραφεί στο βιβλίο συμβάντων που τηρούνταν. Βάση αυτού του βιβλίου άλλωστε υπήρξαν πάνω από δέκα περιπτώσεις τιμωρίας σπουδαστών, για συμβάντα άσχετα με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τότε αποφασίστηκε η αλλαγή δωματίου για τον 20χρονο από το Ρέθυμνο και συνάμα ενημερώθηκε η οικογένειά του για τα προβλήματα που είχαν αναφερθεί.

Στην δικαστική αίθουσα μεταφέρθηκε ο διάλογος που είχε η ίδια με την μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όταν η δεύτερη ήρθε στα Γιάννινα την επομένη της εξαφάνισης. Ο διάλογος είναι κατατεθειμένος στην ΕΔΕ που είχε γίνει από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα…

Η υπεύθυνη του συνεργείου φύλαξης ρώτησε τότε την κ. Μαρία Φρονιμάκη αν είχε ενημερωθεί, ένα χρόνο πριν για τα προβλήματα. Η απάντησή της ήταν θετική. Και η συμβουλή της προς τον γιο της ήταν να μην ξεκόψει από τους πατριώτες του, καθώς είναι 20 χρονών και μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Στην αποστροφή αυτή επέμενε ιδιαίτερα ο συνήγορος του πρώην Διευθυντή Αλέξης Κούγιας για να αναδείξει αφενός ότι από την Διεύθυνση ελήφθησαν μέτρα και ενημερώθηκε η οικογένεια κι αφετέρου ακόμη κι όταν έγινε η αλλαγή δωματίου ο Βαγγέλης εξακολουθούσε να κάνει παρέα με τους Κρητικούς, μάλιστα με τρεις από αυτούς επεδίωκε να κάνει παρέα.

Ο κ. Κούγιας επέμενε ιδιαίτερα στην απουσία κατάθεσης από αυτόπτη μάρτυρα.. Κανένας μέχρι τώρα δεν έχει περιγράψει ότι είδε ο ίδιος ή ήταν παρών έστω σε ένα περιστατικό βίας ενώ συμπλήρωσε πως ανάλογη κατάθεση δεν υπάρχει στη δικογραφία.

Στράφηκε δε ευθέως εναντίον του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη και της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, υποστηρίζοντας ότι είναι αυτοί που διόγκωσαν την υπόθεση. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι με πρωτοβουλία του κ. Τσούκαλη ήρθε από την Βραζιλία ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε, παλιός σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής για τον οποίο συμπλήρωσε ότι πρέπει να διερευνηθεί το αδίκημα της παραπλάνησης μάρτυρος σε ψευδορκία.

Απαντώντας στον Αλέξη Κούγια ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος, συνεργάτης του Γιώργου Τσούκαλη, μίλησε για άθλιες συκοφαντίες σε βάρος του κ. Τσούκαλη και της κ. Νικολούλη και συμπλήρωσε πως δεν συνέβη τίποτα από όσα ανέφερε ο πρώτος. Ούτε τα έξοδα του ταξιδιού του μάρτυρα καλύφθηκαν από τους ίδιους, ούτε άλλους είδους συνομιλίες υπήρξαν. Μάλιστα μετέφερε την πρόθεση του κ. Τσούκαλη να γίνει άρση τηλεφωνικού του απορρήτου προς διακρίβωση των πάντων.

Την Αγγελική Νικολούλη και τον Γιώργο Τσούκαλη υπερασπίστηκε και ο δικηγόρος Δημήτρης Μπούκας λέγοντας ότι πρόκειται για δύο κορυφαίους στο χώρο τους, που έκαναν πολύ καλά την δουλειά τους στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook