Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Αντιναύαρχο Π.Ν. ε.α., Αθανάσιο Παναγόπουλο, και τον υπεύθυνο για τα περιφερειακά Πολεμικά Μουσεία της χώρας, Ταξίαρχο, Π. Αναστόπουλο, είχε σήμερα, Τρίτη 25/10/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο, τέως Δήμαρχος Σούδας, Ιωάννη Περάκη, και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ο κ. Βάμβουκας υποστήριξε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες  στέγασης των εκθεμάτων του Πολεμικού Μουσείου Χανίων μετά την παύση της λειτουργίας του, στο Φρούριο Κούλε, ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων, στην περιοχή της Απτέρας.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Βάμβουκας υποστήριξε ότι πρέπει να αποτραπεί το ενδεχόμενο να διασκορπιστούν τα εκθέματα, που έχουν μεταφερθεί στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών για φύλαξη ή ενδεχόμενη συντήρηση, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι η κοινωνία των Χανίων δεν θέλει ένα Πολεμικό Μουσείο “στα λόγια” , αλλά τα εκθέματα, τα οποία αποτελούν δωρεές, σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιαστούν και πάλι στα Χανιά. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων είναι αδιανόητο τα εκθέματα να παραμένουν σε κιβώτια, να φιλοξενηθούν σε άλλα Μουσεία της χώρας ή να παραμένει  ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο επιστροφής τους στους ιδιοκτήτες τους σε περίπτωση αδράνειας ή μη ύπαρξης προοπτικής άμεσης ίδρυσης Μουσείου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Εργαστήριο Εκθεμάτων του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, όπου τα μέλη της χανιώτικης αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το σημαντικό έργο συντήρησης, που επιτελείται. Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον νέο Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου και στα μέλη του Δ.Σ. να επισκεφθούν τα Χανιά, προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία για το νέο Μουσείο. 

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνάντηση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών έρχεται σε συνέχεια των επαφών και των επιστολών από πλευράς Δήμου και την αρχική αποδοχή της πρότασης του Δημάρχου Χανίων για στέγαση των εκθεμάτων του Πολεμικού Μουσείου στο Φρούριο Κούλε. 
Τέλος, επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος Χανίων θα έχει την ευκαιρία να θέσει τα παραπάνω θέματα στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, και την πολιτική ηγεσία, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΥΠ.ΕΘ.Α., στην οποία θα παραστεί, με θέμα: “Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Αντίσταση των Κρητών μέσα από τα γερμανικά αρχεία, που επεξεργάζεται η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού , στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook