Ο ΟΦΗ «πάτησε» τον Απόλλωνα σε όλο το παιχνίδι, έκανε δώρο το γκολ της ήττας (1-0) αλλά ο Μακρυπόδης έσφαξε τον ΟΦΗ μη υποδεικνύοντας δύο πέναλτι στο ξεκίνημα και το τέλος του αγώνα.

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ χωρίς εκπλήξεις με σύστημα 4-2-3-1. Αντουκόρ, Νάστος ήταν τα εξάρια με τον Μπουρσέλη να παίζει σε ελεύθερο ρόλο και τους Χαντί, Ράντι στα άκρα ενώ ο Βουό ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Ο ΟΦΗ επέβαλε τον ρυθμό του από το πρώτο λεπτό πιέζοντας τον Απόλλωνα και πιέζοντας ψηλά υποχρέωσε τους παίκτες του σε αρκετά ατομικά λάθη χαρίζοντας του αρκετές επιθέσεις.

Στο 16′ ο Μακρυπόδης λέει «όχι» σε καθαρό πέναλτι μετά από ανατροπή του Βουό από τον Κύργια και ενώ ο Πατρινός ρέφερι ήταν μπροστά στην φάση. Ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει τους γηπεδούχους και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε με τον Μπουρσέλη σε σουτ που επιχείρησε και ο Χιώτης με επέμβαση κράτησε το 0-0 ενώ ακολούθησε ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να μπλοκάρει την μπάλα στο στο σουτ του Βουό.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ δεν απειλήθηκε καθόλου και με καλή κυκλοφορία της μπάλας είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα ενώ οι γηπεδούχοι είχαν περιοριστεί στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΟΦΗ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 50′ όταν η κεφαλιά του Αντουκόρ έφυγε άουτ. Και ενώ η μορφή του παιχνιδιού ήταν στα μέτρα του ΟΦΗ, κόντρα στην ροή του ήρθε το 1-0 για τους γηπεδούχους με μια φάση – δώρο από την άμυνα του. Δαύκος και Κώτσιος δεν συννενοήθηκαν σωστά, ο Διαμαντόπουλος έκανε το πλασέ και ο Κάσσος απλά σπρώχνωντας την μπάλα σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Το γκολ του Κάσσου δεν επηρεάσε τον ΟΦΗ που επέμενε να πιέζει τον Απόλλωνα και στο 76′ χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία με την κεφαλιά του Βουό να φεύγει άουτ και ενώ ο Χιώτης ήταν εξουδετερωμένος. Ο ΟΦΗ πίεζε τους γηπεδούχους μέχρι το τέλος και στο 94′ χτύπησε ξανά ο Μακρυπόδης που δεν υπέδειξε ακόμα μια πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Βουό από τον Πάνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook