Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Φινλανδίας και της Ολλανδίας, μετά τις υποψίες που προκλήθηκαν για αεροπειρατεία σε πτήση της Small Planet που απογειώθηκε από τη Μάλαγα. Δύο ολλανδικά μαχητικά αεροσκάφη έλαβαν εντολή να προσεγγίσουν το Airbus A320 και να έρθουν σε οπτική επαφή με το αεροπλάνο, ενώ το συνόδευσαν μέχρι το Τάμπερε, όπου και προσγειώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διάδρομο συγκεντρώθηκαν πάνω από 20 οχήματα της αστυνομίας. Όταν το επιβατικό αεροσκάφος προσγειώθηκε, είχε περικυκλωθεί από μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, προκειμένου να γίνει έλεγχος των επιβατών και της κατάστασης.

Παράλληλα, είχε αποκλειστεί η διέλευση των επισκεπτών στο αεροδρόμιο του Τάμπερε και είχαν «παγώσει» όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Όπως έγινε γνωστό, η αναστάτωση προκλήθηκε μετά την αλλαγή πορείας του αεροσκάφους λόγω κενών αέρος, δίχως να υπάρξει ειδοποίηση από τους πιλότους. Η αλλαγή εκτιμήθηκε ότι αφορά πιθανή αεροπειρατεία, γεγονός που κινητοποίησε τις ολλανδικές αρχές, καθώς εκείνη τη στιγμή, το Α320 πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook