Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ σχετικά με τα προβλήματα στο ΓΕΛ Παλαιόχωρας

“Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών στο ΓΕΛ Παλαιόχωρας, όπου στο πλάι τους βρέθηκαν και οι γονείς τους, δείχνει τελικά τι πραγματικά εννοούσε με το «επιστροφή στην κανονικότητα» ο υπουργός Παιδείας στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Φτάσαμε στο τέλος του Οκτώβρη και ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί καθηγητές για τα μαθήματα της Πληροφορικής και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Σε μαθήματα δηλαδή κρίσιμα για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

Παράλληλα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το κτιριακό αφού το κτίριο χρειάζεται συντήρηση αλλά και με τις μεταφορές λόγω του ότι δεν υπάρχει σχολικό, και τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ δεν συμβαδίζουν με το πρόγραμμα των μαθητών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο αρκετά νωρίτερα το πρωί και να φεύγουν αργότερα από το σχόλασμα. Αντίστοιχα προβλήματα με τις μεταφορές και με ελλείψεις εκπαιδευτικών έχουν και οι μαθητές στο γυμνάσιο της Παλαιόχωρας και στα σχολεία της Καντάνου.

Οι κινητοποιήσεις αυτές ξεσκεπάζουν την κυβερνητική πολιτική για την οικοδόμηση του σχολείου της αγοράς, των καταργήσεων – συγχωνεύσεων, και μπορούν να έχουν επιτυχίες και στο σήμερα αν είναι μαζικές και οργανωμένες.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αυτό αγώνα και καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να παλέψουν για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα. Να διεκδικήσουν:

•    Να γίνουν άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων 
•    Κάθε νέος να μπορεί να έχει πρόσβαση στην κατεύθυνση που επιλέγει, με όλους τους καθηγητές και τα βιβλία.
•    Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις και οι χαμένες διδακτικές ώρες. 
•    Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στο κτίριο
•    Να λυθεί το πρόβλημα των μεταφορών, με δωρεάν σχολικά λεωφορεία, για όλους τους μαθητές μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook